Időjárás

Érkezik a hidegfront és a fagy – térképen mutatjuk a hétvégi időjárást

Varga Mihály élni fog vétójogával, ha az államadósság veszélyben van

Varga Mihály élni fog a kormányzati költségvetési előkészítő munkacsoportban kapott vétójogával, ha úgy látja, hogy az államadósság vagy az államháztartási hiány veszélyben van – erről egy más témában tartott csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatón beszélt a pénzügyminiszter.

Varga Mihály az online kincstári értékpapírszámláról szóló sajtótájékoztatót követően kapott arra vonatkozó újságírói kérdést, hogy presztízsveszteségként éli-e meg, hogy a jövőben a gazdaságfejlesztési miniszter (Nagy Márton) vezeti a gazdasági kabinetet.

Kapcsolódó tartalom

A pénzügyminiszter válaszában futball hasonlattal élve úgy fogalmazott: egy csapatnál van egy edző, aki összeállítja a csapatot, meghatározza a stratégiát. A játékosok nem szokták megkérdezni, miért az a kapus, a védő, vagy miért az a középpályás. Ugyanígy dolgozik egy kormány is: van egy miniszterelnök, aki meghatározza a munka kereteit.

Kiemelte, olyan időszakot élünk, amikor sokkal fontosabb az, hogy az államadósságot és az államháztartási hiányt csökkenteni tudjuk. A gazdaság egy nehéz időszakon megy keresztül, amikor szűkebbek a források, amelyeket hatékonyabban kell felosztani.

„Amíg a kormány számára fontos és kiemelt cél a fegyelmezett és kiszámítható gazdálkodás, addig legyen bármilyen szerkezet, és miniszterelnök úr számít a munkámra, addig ezt a munkát folytatni fogom” – jelentette ki Varga Mihály.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még