Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Simicskó István: A Bátrak Ligájával erősödtek a résztvevők

A Bátrak Ligája versenyen a résztvevők fizikuma és a csapattagok összetartozásának érzése is erősödött – mondta a rendező Honvédelmi Sportszövetség elnöke csütörtökön Dombóváron.

Simicskó István – aki a KDNP frakcióvezetője – az eseménysorozat 43., dombóvári versenyének díjátadóján hozzátette: a versengést 2018-ban indították el azért, mert a fiataloknak ma is szükségük van azokra a képességekre, amelyekkel megismerik önmagukat, legyőzik gyengeségeiket.

Kapcsolódó tartalom

A Honvédelmi Sportszövetség alapvető rendeltetése, hogy „tehetséges fiataljainkat fizikai aktivitással, egyfajta honvédelmi előképzéssel, értelmes versenyekkel képezzük és erősítsük” az életre – fogalmazott.

Utalt arra, hogy a verseny szervezésében kadétok is segédkeztek. Felidézte, 2017-ben három középiskola jelentkezett arra, hogy részt vesz a kadétképzésben, ma csaknem 150 iskolával van szerződése a honvédségnek, és közel tízezer középiskolás diák vett részt a képzésben. A honvédség húszezer fős, tényleges állományának felét kitehetnék a kadétok – jegyezte meg.

Azt mondta, a hadsereg „erősödő pályán van”, fejlődik technikában és eszközparkban. A kadétképzés sikeres, a legfontosabb utánpótlásbázisa a honvédségnek – hangoztatta.

Kapcsolódó tartalom

Simicskó István arról is beszélt, hogy sok fiatal – és felnőtt – egyre inkább a virtuális világban éli az életét, „az okoseszközök csapdájába is kerülhetünk”. Kell a fizikai aktivitás, bár a virtuális világ is veszélyes küzdőtér – fűzte hozzá.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a köszöntőjében a többi között kiemelte: az oktatásban fontos a sport, a mozgás, ezért is van mindennapos testnevelés, ezért próbálják megteremteni az edzéslehetőségeket szinte minden sportágban. A Bátrak Ligája mindenhol népszerű, élményszerű verseny – mondta.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még