Aktuális

Videó: Busszal ütközött az autó Budapesten

Latorcai Csaba: Csak együtt érhetünk el eredményeket

Hisszük, hogy csak együtt érhetünk el eredményeket, ezért kérdezzük meg időről időre a magyar embereket, figyelünk oda véleményükre, és képviseljük érdekeiket a világon mindenütt, így Brüsszelben is – mondta a Miniszterelnökség államtitkára csütörtökön Dorogon, a Komárom-Esztergom vármegyei önkormányzat szakmai díjainak átadásán.

Latorcai Csaba hozzátette, az elmúlt másfél évtized arról szólt, hogy erős, önmagára és eredményeire büszke, öntudatos, a válságok ellenére is fejlődni képes ország legyünk, mely kitűzött céljait meg is valósítja.

Kapcsolódó tartalom

Az elkövetkező időszak nemzeti szuverenitásunk megvédéséről szól, gazdasági, kulturális és politikai szuverenitásunk jövője a tét – emelte ki az államtitkár.

Rámutatott,

csak akkor maradhatunk és lehetünk a jövőben cselekvőképesek, ha van saját kultúránk, identitásunk. Ha bátran kiállunk értékeink védelmében, családjaink, közösségeink érdekében.

Együttműködésre hívunk minden honfitársunkat, akinek a helyi értékek mellett fontos hazánk jövője. Közös jövőt építünk, amelyhez fontos a béke melletti kiállás és a hit, hogy együtt tehetjük sikeressé és erősebbé a XXI. századi Magyarországot és a nemzetet” – mondta Latorcai Csaba.

Az államtitkár szólt arról is, hogy a jövő Magyarországáról gondolkodva a készülő területfejlesztési törvény a helyi igényeken alapuló fejlesztések hatékonyabb megvalósítását szolgálja. Ebben nagyobb szerepet kap a térségi szemléletet, hamarosan várostérség-fejlesztési programok indulnak, valamint létrejön a Területfejlesztési Alap a felzárkóztató fejlesztések megvalósítására.

Kapcsolódó tartalom

A vármegyeszékhelyeken 2024-ben területfejlesztési irodák állnak fel, amelyek pénzalapját 2025-ben magyar forrásból biztosítják. A vármegyei programok, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és a TOP Plusz a jövőben is változatlan keretben működik tovább.

Latorcai Csaba elmondta, Komárom-Esztergom vármegyét az ipari parkok vármegyéjének is lehetne nevezni, az itteni üzemek nagyságukból adódóan is meghatározók az egész nemzetgazdaság számára.

A vármegyék által előállított bruttó hazai termék közel öt százalékát Komárom-Esztergomban termelik meg, itt a legmagasabb az egy lakosra jutó termelési érték, az országos átlag 2,6-szorosa – tette hozzá.

Ajánljuk még