Baleset

Mentőautó borult fel a fővárosban, ketten megsérültek – VIDEÓ

48 perc: David Pressman nem nagykövetként, hanem politikai aktivistaként viselkedik

| Szerző: hirado.hu
Fogy a levegő a korrupciós botrányok miatt egyre idegesebb Karácsony Gergely körül, aki a ciklus végén belehúzott a városfejlesztésbe, hiszen a napokban átadott egy zebrát – derült ki a 48 perc Házigazda– Lánczi Tamás című műsor csütörtök esti adásából, melyben ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég tanácsadója, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és Pócza István, a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője voltak Lánczi Tamás vendégei, akik abban egyetértettek, hogy a kormányt folyton kritizáló amerikai nagykövet egy ideejtőernyőzött politikai aktivista.

A házigazda felidézte, hogy páros lábbal szállt bele Magyarországba David Pressman, aki hamis kritikát megfogalmazva azt állította, hogy antiszemita üzenete van a kormány által kihelyezett plakátoknak.

Kapcsolódó tartalom

Lánczi Tamás Pressman kritikáinak abszurditását érzékeltetve arra is emlékeztetett, hogy az izraeli válogatott selejtező mérkőzéseit hazánkban tartják, mivel a zsidó állam nemzeti csapata több száz ország közül hazánkat találta a legbiztonságosabb helyszínnek. Ráadásul zsidó és izraeli filmfesztiválnak is otthont ad a magyar főváros.

„Miért került elő megint az antiszemita kártya?” – vetette fel a kérdést.

Mráz Ágoston Sámuel rámutatott, hogy

David Pressman nem nagykövetként, hanem politikai aktivistaként viselkedik.

„Mögötte demokrata liberális körök állnak az Egyesült Államokban, és amikor a Soros-birodalomban generációváltás volt, akkor a The Wall Street Journal megírta, hogy Soros György a legnagyobb támogatója a Demokrata Pártnak, tehát nem az antiszemitizmus fájt David Pressmannek, hanem Soros György fiának felbukkanása a magyar kormányzati kommunikációban” – mutatott rá az elemző.

Kapcsolódó tartalom

Pócza István kiemelte, hogy az viszont nem jelenik meg a nyugati sajtóban, hogy

egyre erősödő antiszemita mozgalom van kialakulóban a Nyugaton.

Felidézte, hogy volt egy amerikai kollégájuk, akit amikor körbevezettek Budapesten, meglepődve tapasztalta, hogy hamisak azok a hazánkkal kapcsolatos vádak, amelyeket a CNN-en hallott.

„Ő egy ejtőernyős karrierdiplomata”

– szögezte le ifj. Lomnici Zoltán.

„Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) sokkal hitelesebb entitás ebből a szempontból, mint az ideejtőernyőzött karrierpolitikus David Pressman” – hangsúlyozta Ifj. Lomnici Zoltán.

Kapcsolódó tartalom

„Az EMIH az elmúlt években rendszeresen hangoztatta, hogy a térségben, a régióban

az egyik legbiztonságosabb ország, Magyarország”

– tette hozzá az alkotmányjogász.

„A guruló dollárok a legjobb példa rá, hogy ők kormányváltást akarnak, lehet, hogy az antiszemitizmus reflexszerűen jutott eszébe a nagykövetnek, és maga sem gondolta komolyan” – mondta Mráz, aki szerint megszokásból gyűjtik azokat a vádakat, amelyekkel szerintük le lehet járatni a magyar kormányt.

„Azt gondolják, ha lejáratják a magyar kormányt, közelebb kerülnek a kormányváltáshoz, holott tizenhárom éve csak egyre messzebb kerülnek tőle” − tette hozzá Mráz.

Kapcsolódó tartalom

„Több mint négy év után felavatnak egy zebrát, de volt itt már közterületi vécéavatás is” – összegezte Lánczi Tamás Karácsony Gergelyék városfejlesztői érdemeit.

Pócza szerint azért kommunikálták ilyen hangsúlyosan, egyenesen a főpolgármester közösségi oldalán a zebraavatást, mert így akarták elfedni a múlt heti bakit, amikor a havas Andrássy úton mosolyogva szelfizett a főpolgármester, miközben az alig három centiméteres hó teljesen megbénította a közlekedést.

„Fogy a levegő Karácsony Gergely körül”

– állapította meg Mráz Ágoston Sámuel, aki szerint a sajtó által feltárt korrupciós botrányok miatt egyre idegesebb a főpolgármester.

„Az ideges politikusok szeretnek pótcselekvésekbe menekülni, hogy úgy tegyenek, mintha nyugodtak lennének” – mutatott rá Mráz.

Kapcsolódó tartalom

Terítékre került az is, hogy a kormány megállapodott egy katari ingatlanfejlesztővel, és nagyjából hatmilliárd dollár értékben új millenniumi városközpont épülhet Budapesten, ám a baloldalon már beindult a projekttel kapcsolatos negatív kommunikáció,

Karácsony Gergely kikelt magából, és hevesen ellenzi a beruházást.

Mráz szerint lakóingatlanokra szükség van, és a csok és a csok plusz programokkal a kormány támogatja az emberek otthonteremtési szándékát.

ifj. Lomnici pedig kifejtette, hogy nálunk pont a nyugatpárti politikusok, a piacgazdaság felkent hívei ellenzik, hogy olyan modern felhőkarcoló épüljön, amilyet számos nagy világvárosban láthatunk.

Kapcsolódó tartalom

„Emlékszem, amikor 2019 előtt mentek ki a Városligetet védő aktivisták, akik

lepusztult szocialista romokat védtek,

teljesen elvadult környezet volt, most bárki, ha kisétál, láthatja, hogy ahhoz képes paradicsomi állapotok vannak” – idézte fel Lánczi Tamás a pár évvel ezelőtti eseményeket, amikor Karácsonyék a Városliget újjászületését is meg akarták akadályozni.

Kiemelt kép forrása: hirado.hu/Horváth Péter Gyula

Ajánljuk még