Aktuális

Egy fegyveres túszejtő több embert megölt az Egyesült Államokban

Felkavaró videón, ahogy az autós elüti a kiskorút, majd magára hagyja Esztergomban

| Szerző: hirado.hu
Segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki nem nyújtott segítséget az elütött gyalogosnak.

A vádirat szerint az elkövető 2022 február 4-én este vezette a személygépkocsit Esztergomban, amikor a kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érkezett. Mindeközben a zebrához ért a kiskorú sértett, aki a járdáról, körültekintés nélkül, a személygépkocsi haladási sebességéhez tartozó intenzív lassító féktávolság határán az úttestre lépett.

A sofőr vészfékezett, azonban 21–23 km/óra közötti sebességgel, a személygépkocsi jobb oldali részével sértettet elütötte, aki a motorháztetőre esett, majd az úttestre zuhant.

Videó ide kattintva megnézhető! 

A sofőr észlelte az ütközést, azonban anélkül, hogy meggyőződött volna arról, miszerint a balesetben a kiskorú megsérült-e, illetve az életét, testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, mindössze kilenc másodperc helyszínen tartózkodás követően elhajtott.

Még ha fel is áll az ütközés után a sértett, akkor is fontos, hogy a sofőr ne hajtson el a helyszínről anélkül, hogy meggyőződne arról, nincs-e szüksége segítségre!

A gyalogos a balesetben nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség indítványára az Esztergomi Járásbíróság a sofőrrel szemben tárgyalás mellőzésével meghozott jogerős büntetővégzésben 300 000 forint pénzbüntetést szabott ki.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még