Gyász

Elhunyt Gát György

Novák Katalin humanitárius témákról is tárgyalt Dubajban

| Szerző: hirado.hu
Novák Katalin köztársasági elnök a humanitárius tevékenységéről ismert Shaikha Fatima bint Mubarak asszonnyal is találkozott szombaton Dubajban.

Shaikha Fatima bint Mubarak, a jelenlegi elnök, Mohamed bin Zayed Al Nahyan édesapjának özvegye jótékonysági és szociális munkája miatt nagy tiszteletnek örvend az Egyesült Arab Emirátusokban.

Alapítványa egészségügyi, nevelési, szociális- és családügyi, valamint időseket és fogyatékkal élők helyzetét segítő intézményeket támogat.

Kapcsolódó tartalom

A magyar államfő és Shaikha Fatima bint Mubarak a találkozón egyetértettek a családok fontosságában és abban, hogy

a társadalom alapját alkotó családokat támogatni szükséges

– közölte a Sándor-palota szombaton az MTI-vel. A demográfiai kérdésekhez kapcsolódva a beszélgetésen Novák Katalin felidézte pénteki felszólalását a klímacsúcson, ahol arról beszélt, hogy

a család nem oka, hanem megoldása az éghajlatváltozásnak.

A népességcsökkenésről szólva pedig kifejtette, hogy átlagosan majdnem egy gyermekkel van kevesebb a családokban.

Kapcsolódó tartalom

Novák Katalin elmondta, hogy véleménye szerint a klímaválságot, a szegénységet, az egyenlőséget, a biológiai sokféleséget, a vizet és a demográfiai jégkorszak jelenségét csak együtt lehet értelmezni,

a Földet a gyermekeinknek kell megóvnunk.

Novák Katalin köztársasági elnök pénteken az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) mondott beszédet Dubajban, majd több kétoldalú megbeszélést folytatott, mások mellett Níkosz Hrisztodulídisz ciprusi elnökkel, Pham Minh Chinh vietnami miniszterelnökkel, Uhnágín Hürelszüh mongol elnökkel, Hamad bin Isza ál-Halifa bahreini királlyal, Andrzej Duda lengyel elnökkel és Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel.

Kapcsolódó tartalom

A magyar államfő szombaton részt vesz az Egyesült Arab Emírségek nemzeti ünnepén. Abu-Dzabi, Dubaj és a többi emírség egyesülésének napján, december 2-án minden évben monumentális ünnepséget szerveznek az ország vezetői tűzijátékkal és látványos programokkal.

Kiemelt kép forrása: Novák Katalin köztársasági elnök felszólal az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezmény Részes Feleinek 28. Konferenciáján (COP28) Dubajban 2023. december 1-jén. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ajánljuk még