Aktuális

Itt nézheti vissza Orbán Viktor ünnepi beszédét

Gyurcsányék háborúba sodornák az országot a külföldi megbízóik kedvéért a Fidesz szerint

| Szerző: hirado.hu
„Magyarország biztonságára a dollárbaloldal jelent veszélyt”, mert „külföldi megrendelőik kedvéért Gyurcsányék háborúba sodornák az országot”, újra leépítenék a nemzeti haderőt, elajándékoznák fegyvereinket és feladnák hazánk szuverenitását – reagálta a Fidesz szombaton Dobrev Klára, a DK árnyék-miniszterelnökének kijelentéseire.

A Fidesz azt írta, a Gyurcsány vezette baloldal a kormányzása alatt már megmutatta, hogy számukra mit jelent a haza védelme: tönkretették, leépítették a honvédséget, elherdálták a katonai eszközeinket és soha nem látott mélypontra csökkentették a katonai állományt hiszen „a haderőfejlesztést szerintük meg lehet és meg is kell úszni”.

Kapcsolódó tartalom

Most is egy olyan emberre bíznák a haza védelmét, akinek a hadsereg leépítése a programja – tették hozzá.

„A dollárbaloldal nem érzi a veszélyt, és a magyar emberek biztonságával játszik

és a készenlét fokozása és a haderőfejlesztés helyett egy szociális intézménnyé akarja csökkenteni a haderőt” – fogalmaztak.

Úgy folytatták, hogy ezzel szemben

Magyarország a NATO elkötelezett tagjaként folyamatosan erősíti védelmi képességeit, hadipari erejét,

„hogy a mostani veszélyek korában is képesek legyünk az ország, és a magyar emberek védelmére”.

Kapcsolódó tartalom

„Ellentétben a dollárbaloldallal, nekünk az első és legfontosabb kötelességünk a magyar emberek biztonsága, és védelme. Mi nem fogunk háborút finanszírozni, mi a védelemért dolgozunk itthon. Nem engedjük, hogy Gyurcsányék újra leépítsék a Magyar Honvédséget, és azt, hogy háborúba sodorják az országot! El a kezekkel a honvédségtől és a magyar emberek biztonságától!” – olvasható a Fidesz reagálásában.

Kiemelt kép forrása: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és felesége, Dobrev Klára, a párt EP-képviselője, valamint Molnár Csaba, DK ügyvezető alelnöke érkezik a párt évadnyitó rendezvényére a budapesti Radisson Blu Béke Hotelbe 2023. szeptember 22-én. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Ajánljuk még