Időjárás

Esővel vonul át a hidegfront, térképen mutatjuk, milyen idő várható

„Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz” – konferenciát rendez a hétvégén a Tranzit közösség

| Szerző: hirado.hu
Az őszi Tranzit konferencia a tavalyihoz hasonló módon idén is Keszthelyen kerül megrendezésre december 1. és 3. között.

Magyarország egyik legnagyobb jobboldali közössége,

a Tranzit által 2009-ben elindított rendezvénysorozat legfontosabb célja, hogy teret adjon a Magyarország jövőjével kapcsolatos együtt gondolkodásnak és vitáknak.

Az immár hagyományosnak számító menetrend szerint a nyár végi tihanyi Tranzit fesztivál nyitja meg a politikai szezont, ősszel és tavasszal pedig konferenciákkal folytatódik a rendezvénysorozat.

Idén Orbán Viktor is beszédet mondott Tihanyban augusztus 25-én. A miniszterelnök akkor úgy fogalmazott, „magyarnak lenni egy küldetés, valószínűleg a világ egyik legszebb küldetése”.

Kapcsolódó tartalom

Az őszi konferencia első beszélgetésére szombaton délelőtt kerül sor Balog Zoltán református püspök, volt miniszter, valamint Udvardy György veszprémi érsek között.

Délután Lánczi Tamás politológus és Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő beszélget az orosz–ukrán háborúról, pontosabban annak lehetséges nyerteseiről, majd Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója tart előadást Az Európán kívüli népességrobbanás következményei címmel.

Vasárnap Benkő Levente, aki öt évig szolgált Magyarország izraeli nagykövetként, Somkuti Bálint biztonságpolitikai szakértővel, az MCC Geopolitikai Műhelyének kutatójával vitatja meg a világrendszerváltás veszélyeit.

Végül Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes Bedő Dáviddal, a Momentum frakcióvezető-helyettesével vitázik majd arról, hogy melyek a mai Európa értékei.

A vasárnapi beszélgetések a Tranzit Facebook-csatornáján élőben is követhetők lesznek.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a 2022-es őszi Tranzit konferencián (Forrás: Facebook/Tranzit)

Ajánljuk még