Aktuális

Egy autóbusz, egy tartálykocsi és egy motorkerékpár ütközött össze, több mint húszan meghaltak

A Dallas Bobbyja, Patrick Duffy is csatlakozott a Jónak lenni jó!-hoz

| Szerző: hirado.hu
Sorra érkeznek a felajánlások hazai és világsztároktól a Jónak lenni jó! karitatív akciójára. A közmédia idén a koraszülöttek és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élő gyermekek megsegítése érdekében hív összefogásra. A felajánlásokat a Semmelweis Fejlődéstámogató Központ fejlesztésére fordítják.

„Ha azért adsz, mert muszáj adakozni egy jótékonysági szervezetnek, akkor ez csak a saját lelkiismereted megnyugtatásáról szól. Az igazi jótékony adomány spontán jön. A jótékonyság önmagában hordozza a jutalmat annak is, aki ad” – nyilatkozta Patrick Duffy, a világhírű Dallas című amerikai telenovella Bobby Ewingja, aki magyarországi tartózkodása során egy dedikált pólót ajánlott fel a Jónak lenni jó! ügyét segítve.

Zenészek is adtak át néhány féltve őrzött emléket a nemes ügy támogatására. A Kossuth-díjas dalszerző, előadóművész, Ákos már évek óta a kezdeményezés mellé áll. Idén eredeti, dedikált, elsőként elkészült tesztlemezeket ajánlott fel, köztük azt a bakelitet is, amely tavaly Sanghajban elnyerte az év filmzenéje díjat.

A hamarosan 25 éves jubileumot ünneplő Ismerős Arcok zenekar tagjai az egyik legsikeresebb albumuk, az Éberálom egyedi kiadását ajánlották fel aláírásukkal ellátva, még piacra nem került egyedi pólók kíséretében. A zenekarral a közmédia december 17-i Jónak lenni jó! egész napos tematikus műsorfolyamában is találkozhatnak előadóként.

Kapcsolódó tartalom

A Neoton Família tagjai, Csepregi Éva és Végvári Ádám is egyedi tárgyakat, a többi között egy féltve őrzött festményt bocsátottak megvételre.

A Pető Intézetben a gyermekek fejlődését és fejlesztését neves képzőművészek is segítik. A közös munkáikból létrejött alkotásokra a közmédia karitatív kampányának keretében licitálhatnak. Az ismert emberek által felkínált relikviák többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet fix áron megvásárolni, néhány különleges tárgyat pedig a közmédia december 17-i egész napos műsorfolyama alatt bocsátanak árverésre.

A Semmelweis Fejlődéstámogató Központ megújításának célja, hogy megháromszorozódjon az ellátott gyermekek száma és a jelenlegi hatszötven–hétszáz helyett mintegy kétezer gyermek számára tudjanak ellátást biztosítani évente. A jelenlegi 3-5 éves korhatárt kibővítve, a jövőben 8 éves korukig szeretnék nyomon követni az egyetem klinikáin kezelt koraszülötteket és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élőket.  A Semmelweis Egyetem Alapítvány tevékenységét több módon lehet segíteni: 500 forinttal a 13-600 telefonszám hívásával és a 04-es azonosító megadásával, illetve sms-ben a 04-es szám elküldésével ugyanerre a telefonszámra. A közmédia karitatív kampánya ezúttal is különleges tárgyak eladásával segíti a szervezet munkáját.

A jótékonysági akcióba a jonaklennijo@mtva.hu e-mail-címre várják a felajánlásokat vasárnapig. A kampány alakulásáról a www.mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon lehet tájékozódni.

Ajánljuk még