Baleset

Halálos baleset történt az autópályán, autók rohantak egymásba, mindkét irányban több kilométeres a torlódás

Megduplázódott a bölcsődei férőhelyek száma Kengyelen

További nyolc férőhellyel bővült az eddigi nyolc férőhelyes bölcsőde Kengyelen – közölte a projekt kommunikációját végző Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. közleményben az MTI-vel.

A bővítésre több mint 107 millió forint európai uniós támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán a kengyeli önkormányzat.

A projekt során a Petőfi úti, korábban is bölcsődeként üzemelő épületet felújították, bővítették. A bölcsőde üzemeltetése költséghatékonyabb lesz a beépített kondenzációs kazánnal és az intézmény tetejére elhelyezett napelemekkel – írták.

A meglévő épületrészben csoportszobát, akadálymentes mosdót, öltözőt, dolgozói mosdót, valamint a két épület közötti átjárhatóságot biztosító közlekedőt alakítottak ki a szakemberek. Az új épületrészben öltöző, szertár és tornaszoba létesült – olvasható. A projekt során eszközbeszerzés is történt.

A beruházás tervezése és megvalósítása során is szoros volt az együttműködés a Magyar Bölcsődék Egyesületével – szerepel a közleményben.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még