Aktuális

Igazi hős! A nő után ugrott a tóba a borsodi rendőr, hogy megmentse az életét

Karácsony Gergelyt elvarázsolta a budapesti tél, de a kommentelők visszarántották a valóságba

Budapest fél óra alatt megbénult a havazástól. Körülbelül fél kilenckor kezdett havazni, de kilenc órára több út már járhatatlan volt. És nemcsak a hegyi vagy a kis mellékutakat, hanem a többsávos sugárutakat és körutakat is egybefüggő hóréteg borította. Hótakarító járművet csak elvétve lehetett látni. Közben Karácsony Gergely a behavazott Andrássy úton szelfizett, ahol jól láthatóan a járdát sem takarították le. A főpolgármester próbált vicceskedni: arról elmélkedett posztjában, hogy milyen szép Budapest behavazva. Több kommentelő felhívta rá a figyelmét, hogy az ő dolga lett volna, hogy az utak és a járdák járhatók legyenek.

Budapesten nem sokkal reggel nyolc óra után kezdett el havazni. A havazás ugyan csak néhány órán keresztül tartott, az eltakarítása mégis nehézségeket okozott. Egy ideig a főbb útvonalakat sem takarították,

ezért azok egyes helyeken szinte járhatatlanná váltak, és emiatt több baleset is történt.

„Az utak nagyon nehezen járhatók. A fél kilenckor elkezdődött havazás később havas esőre, majd ónos esőre váltott, ezért az utak nagyon csúsznak. A piros lámpáknál például az autók elindulni is nehezen bírnak” – mondta az M1 tudósítója.

Kapcsolódó tartalom

A havazás jelentős fennakadást okozott a közöségi közlekedésben is. A BAH-csomópontnál például egy busz keresztbefordult a havas úttesten.

Az egyik népszerű közösségi oldalra feltöltöttek egy videót, amelyen az látható, hogy az utasok próbálják megtolni az egyik elakadt trolit. Hogy mekkora káoszt okozott a pár órás havazás Budapesten, jól mutatja, hogy volt, amikor

17 autóbuszjárat közlekedett terelve vagy csak szakaszosan.

Miközben a hó miatt megbénult a közlekedés a fővárosban, Karácsony Gergely a hóesésben fotózkodik – ezzel a címmel közölt cikket az Origo. A portál azt írja, Karácsony Gergelyt nem zavarja, hogy megbénult a közlekedés a fővárosban, nem járnak a buszok, több baleset is történt, járhatatlanok a járdák, ő élvezi a hóesést és közben fotózkodik.

Kapcsolódó tartalom

A főpolgármester ugyanis délelőtt az Andrássy úton pózolt és szelfizett, amit közösségi oldalán osztott meg követőivel. Ehhez azt írta: „Mutass szebbet, mint a hófödte Andrássy út. Vigyázzatok magatokra a csúszós utakon!”

Karácsony Gergely bejegyzése alatt azonban többen nemtetszésüket fejezték ki a Budapesten kialakult káosz miatt. Volt aki azt írta: „Nem szelfizni kellett volna, hanem eltakarítani, akkor nem álltak volna a buszok keresztbe.”

Kiemelt kép: Karácsony Gergely (Forrás: Facebook/Karácsony Gergely)

Ajánljuk még