Aktuális

Idős nő barikádozta el magát a kórházban, a rendőrség lezárta a környező utakat

Illegális dohánnyal kereskedőket fogtak el a pénzügyőrök Hódmezővásárhelyen

A pénzügyőrök több mint 28 ezer doboz cigarettát és 415 kilogramm vágott dohányt találtak két Csongrád-Csanád vármegyei lakosnál, akik elfogásuk pillanatában is illegális dohányárut szállítottak – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

Dávid Nikolett, a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőr nyomozók két hódmezővásárhelyi férfit értek tetten, akiknek autójában összesen 1200 karton adózatlan cigaretta volt. A felderítés során kiderült, hogy az illegális dohánytermékek tárolására raktárakat és garázsokat is béreltek az elkövetők.

Kapcsolódó tartalom

A kutatások eredményeként 28 320 doboz zárjegy nélküli, adózatlan cigarettát és 415 kilogramm vágott dohányt találtak. A dohánytermékek eredetét és származását nem tudták igazolni, így bűncselekményükkel mintegy 60 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a költségvetésnek.

Az illegális árut lefoglalták, a két férfit pedig gyanúsítottként hallgatták ki költségvetési csalás bűntette miatt. Egyikük többszörösen büntetett előéletű, őt őrizetbe vették, az illetékes bíróság pedig elrendelte letartóztatását.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még