Aktuális

Szoboszlai: Nincsenek fájdalmaim, és szeretnék mihamarabb csúcsformába kerülni

Donáth Anna ismét feljelentette Brüsszelben Magyarországot

| Szerző: hirado.hu
Megint azt kéri a momentumos Donáth Anna Brüsszeltől, hogy ítélje el hazánkat. Ezúttal a szuverenitásvédelmi törvényjavaslat miatt kéri az Európai Bizottság erőteljes fellépését, s azt szorgalmazza, hogy indítson kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen, ha az Országgyűlés megszavazza a tervezetet.

Újra Brüsszeltől kér segítséget Magyarország ellen Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője.

Donáth Anna

Mint azt a politikus Facebook-posztjában kifejtette, arra kéri az Európai Bizottságot, hogy olvassa át az általa megfélemlítési törvénynek átnevezett szuverenitásvédelmi törvényt, a jogszabály elfogadása esetén pedig „a bizottság indítson kötelezettségszegési eljárást, és követelje meg a magyar kormánytól az uniós jog betartását”. Bejegyzésében a Momentum politikusa megfélemlítési törvényként utal a jogszabálytervezetre, és sok más mellett lopakodó zsarnokságot, valamint civilek elleni támadást emleget. Véleménye szerint „Magyarország nem szabad ország. Nem a megfélemlítési törvény vette el a szabadságunkat, de ez világít rá legjobban, hogy már nem vagyunk szabadok”.

A momentumos politikus szerint e törvényben „azokat akarják megfélemlíteni, akik szabadon akarnak gondolkodni, véleményt nyilvánítani, és kritizálni azt, ami nem tetszik nekik ebben az országban. Például azt a rendszert, amelyik lopakodó zsarnoksággal veszi el a szabadságunkat”.

Donáth Annának a civil kifejezés hangoztatása akár sikert is hozhat. Elég csak felidézni, hogy Brüsszel korábban 1,4 milliárd forintot küldött hazai kormányellenes, lényegében álcivil szervezeteknek, az akció értelmi szerzője pedig nem más volt, mint maga Donáth Anna.

Kapcsolódó tartalom

A szóban forgó összeget az Ökotárs Alapítvány vezette négytagú konzorcium nyerte el, amelynek további tagja még az Autonómia Alapítvány, a Kárpátok Alapítvány–Magyarország és a Közösségfejlesztők Egyesülete. Nem mellékes, hogy az Ökotárs Alapítvány vezetője 2021-ben egy kormányellenes megmozduláson felszólalt, s Móra Veronika azt hangoztatta, hogy ki kell állni a Stop, Soros! törvényjavaslattal érintett szervezetek mellett. A többi említett szervezet is rendszeres résztvevője az ellenzéki rendezvényeknek.

Kapcsolódó tartalom

Donáth Anna 2023 tavaszán a Magyar Hangnak nyilatkozott a Momentum és a civil szervezetek közötti kapcsolatokról, amely alapján az a kép rajzolódik ki, hogy a politikus korántsem önzetlenül igyekszik forrást biztosítani a kormányellenes civileknek. Donáth arról beszélt, hogy „érdekes dolog, hogy mikor hogyan használjuk a civileket” a politikában – adta hírül a Magyar Nemzet.

Ajánljuk még