Aktuális

Idős nő barikádozta el magát a kórházban, a rendőrség lezárta a környező utakat

Nagy meglepetést tartogat számunkra az időjárás: térképen mutatjuk, hány fok várható

| Szerző: hirado.hu
A szél éjszaka előbb feltámad, majd szerdán napközben már mérséklődik is, így vár ránk egy nyugodtabb, naposabb nap. Csütörtöktől szombat reggelig viszont gyakorlatilag országszerte kiadós csapadékra van kilátás.

Az ország nagy részén gyengén felhős, napos időre számíthatunk, az északkeleti, keleti harmadban lehet több a felhő, és az Eger-Békéscsaba vonal széles sávjában havazás, hózápor is kialakulhat  írják az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

(Fotó: met.hu)

Kora délelőtt a Bakonyban még előfordulhat egy-egy erős széllökés, de a nap második felétől mérséklődik az ismét délire forduló légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között valószínű, az északkeleti tájakon lesz a hidegebb. Késő estére többnyire 0 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Fotó: met.hu)

Estére előbb a magasabb, majd az alacsonyabb szinteken is megnövekszik a felhőzet, reggelre már jórészt mindenütt beborul az ég. Elvétve fordulhat elő hószállingózás, majd hajnaltól délnyugat felől növekszik a csapadékhajlam. Vegyes halmazállapotú csapadékra van kilátás, ónos eső is valószínű.

(Fotó: met.hu)

A délies szél néhol megélénkülhet, de alapvetően mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -6 és -1 fok között várható. A kezdetben kevésbé felhős, hófödte tájakon ennél jóval hidegebb is lehet.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még