Aktuális

Sulyok Tamás: A köztársaságielnök-jelölést tisztelettel megköszönöm, a jelöltséget elfogadom

Másfél mázsás Mikulás integet a piac tetejéről Nyíregyházán

Újra integet a Mikulás Nyíregyházán a piac épületének tetejéről. A másfél mázsás óriás figura az ünnep nyíregyházi jelképévé vált az elmúlt évtizedekben, már a 80-as években is köszöntötte a városlakókat. A hagyományok szerint minden évben december elsejétől egészen vízkeresztig integet az épület tetejéről.

Generációk nőttek fel Nyíregyházán úgy, hogy minden télen látták az integető Mikulást a piac tetején. Évtizedek óta Nyíregyháza decemberi szimbóluma az integető Mikulás. A 70-es évek közepén született ez a figura, amely hosszú ideig a Kelet Áruház tetejéről köszöntötte a vásárlókat, majd kis időre nyugdíjba vonult, miközben teljes felújításon esett át – mondta el az M1 Híradónak Kovalecz Róbert, a Nyírvv Nonprofit Kft. Piac- és Vásártér üzemeltetési irodavezetője.

Kapcsolódó tartalom

„2013-ban egy helyi vállalkozó kereste meg a társaságunkat, aki felajánlotta a város számára a raktárában lévő Mikulást” – idézte fel Kovalecz Róbert, aki azt is elmondta, hogy november 25-én már megnyílt a karácsonyi vásár, ahol ínyencségekkel, körhintával, óriáskerékkel is várják a forgatagra látogatókat.

Az ünnepi fényeket vasárnap délután fogják felkapcsolni a városban.

Kiemelte, hogy 50 egységben árusítanak a forgatag résztvevői, akik között vendéglátók, iparművészek és ajándékárusok is vannak.

Kapcsolódó tartalom

„Nyitottunk olyan faházakat is, ahol a piaci árusok, az Aranykapu Művészeti Egyesület tagjai, illetve a Nyíregyházi Paktum tagjai forgóban, mindennap folyamatosan bemutatják portákáikat” – részletezte Kovalecz Róbert.

Kiemelt kép forrása: M1

 

 

Ajánljuk még