Aktuális

Sulyok Tamás: A köztársaságielnök-jelölést tisztelettel megköszönöm, a jelöltséget elfogadom

Havazás, ónos eső, csúszós utak, csökkent látótávolság – számos veszély leselkedik az autósokra csütörtökön

A csütörtökre várható országos havazás, illetve ónos eső miatt a helyenként csúszós, jeges utakra, a csökkent látótávolság veszélyére figyelmeztet a katasztrófavédelem.

Szerda esti közleményükben azt ajánlják az autósoknak, hogy indulás előtt

tájékozódjanak az aktuális időjárási helyzetről, az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a meteorológiai szolgálat honlapján, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján.

Arra is figyelmeztetnek, hogy mindenki csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljen útra.

Ha valaki bajba jutott autóst, gyalogost lát, hívja a 112-es segélyhívó számot, továbbá használja a katasztrófavédelem mobiltelefonokra ingyenesen letölthető tájékoztató alkalmazását, a VÉSZ-t!

Kapcsolódó tartalom

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre

ónos eső veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Pest vármegye területére.

Veszélyjelzésükben azt írták, csütörtökön délnyugat felől egyre többfelé várható csapadék, a reggeli órákban a Dél-Dunántúlon előfordulhat gyenge ónos eső is, majd napközben az ország nagy részén eső lesz a jellemző.

A kiemelt kép illusztráció. A képen: Összeroncsolódott személyautót szállítanak el Taksonynál, az 51-es főúton, ahol az autó lesodródott az útról, nekiütközött egy másik járműnek, majd az út melletti árokba csapódott 2021. január 31-én. (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Ajánljuk még