Időjárás

Továbbra is kitart a fagy, de nemsokára fordulhat a kocka

Jön a havazás – térképen mutatjuk, mi várható a következő napokban

| Szerző: hirado.hu
Érdemes felkészülni.

Kapcsolódó tartalom

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

A mai nap folyamán többnyire felhős vagy borult időre van kilátás, de késő délelőttig lehetnek még kevésbé felhős tájak, illetve időszakosan elvékonyodik a felhőtakaró. Helyenként előfordulhat hószállingózás, északnyugaton néhol havas eső, ónos eső is, de napközben az északkeleti harmad kivételével esőre vált át a csapadék típusa.

A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A hőmérséklet kora délután 0 és +8, késő este -1 és +5 fok között várható.

Kedden jobbára borult időre számíthatunk sokfelé csapadékkal, egyes részeken kiadós mennyiség is hullhat.

via GIPHY

Döntőrészt eső várható, de kiemelten az Északi-középhegység, Észak-Alföld térségében havas eső, hó valószínű, helyenként megmaradó hóréteg is kialakulhat.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Napközben a csapadék súlypontja fokozatosan kelet felé helyeződik, és késő délutántól, estétől a felhőzet is elkezd vékonyodni, szakadozni. A déli, majd az északnyugati szél több helyen megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek.

Hajnalra általában -1, +5 fok közé hűl le a levegő, de az északkeleti szélvédett, fagyzugos vidékeken ennél alacsonyabb értéket is mérhetünk. Kora délután -1, +7 fok várható, északkeleten lesz hidegebb.

Szerdán a felhőzet tovább szakadozik, és hazánk nagy részén kevés felhő zavarja a napsütést. Az északkeleti, keleti megyékben azonban tartósabban felhős maradhat az idő, és főként ott havas eső záporok, hózáporok is kialakulhatnak.

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja)

Elsősorban a nap első felében sok helyen megerősödik az északnyugati szél, majd mérséklődik és délire fordul a légmozgás. A hajnali -8, +1 fokról -2 és +5 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Az északkeleti havas részeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján. 

Ajánljuk még