Aktuális

Újabb próbarepülésén megsemmisült a SpaceX gigászi űrrakétája – VIDEÓ

A magyar kormány megkérdezi az emberek véleményét Ukrajna uniós tagságáról

A magyar kormány megkérdezi a magyarok véleményét többi között Ukrajna európai uniós tagságáról és további pénzügyi támogatásáról, az Európai Unió azonban nem kéri ki ezekről az ügyekről az európaiak álláspontját – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebook-oldalán hétfőn közzétett videójában.

Dömötör Csaba emlékeztetett, az Európai Bizottság egyik biztosa hétfőn Kijevben tárgyalt Ukrajna EU-csatlakozásáról és arról, hogyan adjanak a unió tagországai az eddigi több tízmilliárd eurón felül további 50 milliárd eurót Ukrajnának, egyebek mellett fegyverekre.

Kapcsolódó tartalom

Magyarországot az egész folyamat kerékkötőjeként próbálják beállítani, a gond csak az, hogy erről egyáltalán nem kérték ki az európai állampolgárok véleményét – mondta Dömötör Csaba.

A kormánypárti politikus hangsúlyozta, nem kérdezték meg az európaiakat arról, felvennének-e a szervezetbe egy hadviselő országot, akarnak-e adójukkal finanszírozni egy háborút, vagy mit szólnak a teljesen átalakuló uniós támogatáspolitikához, illetve az európai piacon is nagy mennyiségben megjelenő génmódosított ukrán gabonához.

„Ők nem kérdezték meg, de mi megtesszük, ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban, és minden említett kérdésben mondja el véleményét”

– hangoztatta az államtitkár.

Ajánljuk még