Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Gulyás Gergely: A rezsicsökkentést fenn kell tartani

Brüsszel felszólította a kormányt, hogy szüntesse meg a rezsicsökkentést. Mi úgy gondoljuk, fenn kell tartani a szabályokat, amelyeknek köszönhetően nálunk a legolcsóbb a gáz és az áram – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Kisbéren, a nemzeti konzultációról tartott lakossági fórumon.

Gulyás Gergely rámutatott, az ukrán-orosz háború és az arra adott, „egyértelműen elhibázott” szankciók által okozott energiaár-emelkedések komoly problémát jelentenek az európai gazdaságnak.

A politikus elmondta,

számtalan olyan, Magyarország szuverenitását érintő kérdés van napirenden, ahol fontos a kormánynak, hogy a Brüsszelben képviselt magyar álláspont mögött az emberek akarata és támogatása álljon.

A migrációt nevezte az egyik ilyen ügynek, és hozzátette, továbbra sem ültek el azok a vélemények, amelyek arra akarják rávenni Európa valamennyi országát, így Magyarországot is, hogy fogadjanak be migránsokat.

Kapcsolódó tartalom

Gulyás Gergely leszögezte, ezt korábban és most is elutasítják és fellépnek annak érdekében, hogy csak a magyar emberek mondhassák meg, kivel akarnak együtt élni.

Az orosz-ukrán háborúról szólva a miniszter elmondta, Magyarország elítéli az orosz agressziót, szolidáris Ukrajnával, de ez nem jelenti azt, hogy Ukrajnát anélkül fel lehetne venni az Európai Unióba, hogy a tagsághoz szükséges bármilyen feltételt teljesítene.

„Minden országnak egyelő mércével kell találkoznia, amikor az Európai Unióhoz akar csatlakozni. Ma Ukrajna fényévnyi távolságra van az uniós csatlakozástól” – jelentette ki Gulyás Gergely.

Ajánljuk még