Baleset

Két autó frontálisan ütközött, a balesetben egy ember meghalt, többen megsérültek

48 perc – Ungár Péter: Olyan ember, mint Márki-Zay Péter, többet nem vezetheti az ellenzéket

| Szerző: hirado.hu
Ungár Péter, az LMP társelnöke volt a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor második részének vendége. A politikus egyebek mellett arról is beszélt, hogy Márki-Zay Péter a tavalyi választási kampány ideje alatt félrevezette az ellenzéki szereplők többségét, hiszen nem mindenki volt tisztában azzal, hogy mennyi pénzből gazdálkodik a közös kampány. Ungár elmondta, pártja nem támogatja, hogy Magyarország fegyvereket szállítson Ukrajnának, valamint azt sem, hogy keleti szomszédunkat Moldova és a többi csatlakozásra váró ország elé vegye az Európai Unió.

Az ellenzéki pártok úgy tudták, hogy egy nagyon forráshiányos kampányban vagyunk, ahová egyre több pénzt kell beadni. Mi legálisan tudunk pénzt adni, mivel jelölőszervezetek vagyunk. Hogyha tudtuk volna, hogy ennyi forrás áll rendelkezésre, akkor a pártok nem adtak volna be ennyi pénzt” – reagált Ungár Péter a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltjének szavaira, melyek szerint Ungár hazudott, amikor azt állította, hogy nem volt tudomása az ellenzék kampányának külföldi finanszírozásáról.

Szerinte Orbán Viktor azért kap ilyen felhatalmazást a magyar emberektől, mert azok olyan politikát várnak el, ami a szembemegy a fősodorral, konfrontatív azzal.

Ezt fel kell ismernünk. Ez egy helyes elvárás. (…) Nekünk ellenzéki részről is ilyen politikát kell kínálnunk

– szögezte le az LMP frakcióvezetője.

Ungár Péter és Lánczi Tamás (Fotó: Hirado.hu/Horváth Péter Gyula)

Nem a spontán, hihetetlen teljesítménye miatt lehetett Márki-Zay Péter az ellenzéki előválasztás második fordulójában győztes, mondta Ungár, hozzátéve, hogy

a „különböző nemzetközi hálózatok” úgy érezték, hogy Márki-Zayt előtérbe kell helyezni részben a Gyurcsány-párttal, részben a létező ellenzéki struktúrákkal szemben. 

Karácsony Gergely főpolgármesteri újrajelölésével kapcsolatban az LMP tárelnöke azt mondta, várospolitikai szempontból tekintenek a kérdésre, az a céljuk, hogy olyan városvezetés kerüljön a hatalomba, amely jót tesz a budapestieknek.

Mi nem támogatjuk azt, hogy Ukrajna megelőzze Moldovát vagy bármelyik másik olyan országot az európai uniós csatlakozásban, amely már régebb óta áll sorban” – fejtette ki a képviselő arra a kérdésre, hogy pártja mit gondol a háborúban álló ország felvételéhez az unióba. Leszögezte, az LMP azt sem támogatja semmilyen formában, hogy Magyarország fegyvert szállítson Ukrajnába.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Ungár Péter (Fotó: hirado.hu/Horváth Péter Gyula)

Ajánljuk még