Aktuális

Tűz ütött ki egy fővárosi kórház udvarán

Karácsonyt támogatják Gyurcsányék az önkormányzati választásokon, összefog a DK az MSZP-vel és a Párbeszéddel

| Szerző: hirado.hu
Az önkormányzati választásokra vonatkozóan is körvonalazódik az ellenzéki összefogás. A Demokratikus Koalíció közleménye szerint együttműködési megállapodásokat kötött a DK az MSZP-vel és a Párbeszéddel.

„A Demokratikus Koalíció Elnöksége együttműködési megállapodásokat hagyott jóvá a jövő évi választásokra való felkészülés jegyében” – írja a DK csütörtöki közleménye alapján az Index. Az egyezség szereplője az MSZP és a Párbeszéd is.

A DK beállt Karácsony Gergely mögé

Közleményükben úgy fogalmaztak, hogy a Demokratikus Koalíció biztos abban, hogy „a megállapodások érdemben hozzájárulnak ahhoz, hogy a jövő évi önkormányzati választások után minél több várost, kerületet és települést közös ellenzéki polgármesterek és képviselő-testületek vezessenek”.

Kapcsolódó tartalom

Az MSZP-vel kötött megállapodás az egész országban számos településre kiterjed.

A szerződés többek között tartalmazza a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban. A jelenleg nem ellenzéki irányítású fővárosi kerületek és vidéki települések egész sorában döntöttek polgármesterjelöltek támogatásáról.

Kapcsolódó tartalom

A DK és a Párbeszéd közötti megállapodás tartalmazza a szerződő felekhez tartozó hivatalban lévő polgármesterek és főpolgármester újbóli közös indítását a jövő évi választásokon az egész országban és közös polgármesterjelöltek indítását számos, jelenleg nem ellenzéki vezetésű vidéki városban és fővárosi kerületben.

A megállapodás tényét közleményében az MSZP is megerősítette.

Az Index emlékeztet rá, hogy Karácsony Gergely október 23-i beszédében vállalta, hogy létrehozza az ellenzéki pártok budapesti szövetségét a jövő évi önkormányzati választásra.

Kapcsolódó tartalom

A Jobbik-Konzervatívok azóta bejelentette, hogy Brenner Kolomant indítja főpolgármester-jelöltként.

Kiemelt kép forrása: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ajánljuk még