Aktuális

Lezuhant egy kisrepülőgép, többen meghaltak

48 perc – Márki-Zay Péter: Én vagyok az egyetlen ellenzéki, aki dicsérni szokta a Fideszt

| Szerző: hirado.hu
Parázs hangulatú beszélgetésnek lehettek tanúi a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor csütörtök esti adásának nézői, melyben – immár harmadik alkalommal – Márki-Zay Péter, a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje kapott lehetőséget arra, hogy kifejtse álláspontját aktuálpolitikai kérdésekben.

A házigazda emlékeztetett rá, hogy Márki-Zay Péter mozgalma a közelmúltban párttá alakult, és a fiatal politikai szervezetről kérdezte vendégét. A baloldal volt miniszterelnök-jelöltje elmondta, hogy

indulnak a közelgő EP-választáson, és amennyiben képviselőt küldhetnek az Európai Parlamentbe, az Európai Néppárt keretein belül szeretnének politizálni.

A hódmezővásárhelyi polgármester arról is beszélt, hogy a frissen alapított pártjába eddig már hatszáz fő jelentkezett, ám közülük csak négyszázharminc embert fogadtak be. Elismerte azt is, hogy próbálják kiszűrni az „árulókat”, ám ez szerinte nem egyszerű feladat, mert rendszerint utólag szokott kiderülni a politikában az, ha valaki áruló.

Kapcsolódó tartalom

Lánczi Tamás emlékeztette rá vendégét, hogy sokakat nevezett már így, köztük az LMP társelnökét, Ungár Pétert is.

„Az LMP megszavazta, hogy magyar katonákat küldjenek Csádba” – fakadt ki a politikus, azzal vádolva a zöldpártot, hogy háborúpárti politikát képvisel.

„Békemisszióba mennek a magyarok” – tette hozzá Lánczi Tamás, aki leszögezte, hogy Csádban – ellentétben Ukrajnával – nem dúl háború.

„Ha valaki valamiben egyetért a kormánnyal az áruló?”

– kérdezte  Lánczi Tamás.

Márki-Zay Péter erre reagálva elmondta, hogy akadnak olyan ügyek, amelyek tekintetében ő is azonosulni tud az Orbán-kormány álláspontjával, példaként említette, hogy helyesli, hogy hamarosan visszaválthatók lesznek hazánkban a PET-palackok.

„Én vagyok az egyetlen ellenzéki, aki dicsérni szokta a Fideszt” – hangsúlyozta az ellentmondásos kijelentéseket megfogalmazó politikus.

Márki-Zay Péter szerint

Ungár Péter hazudott, amikor azt állította, hogy nem volt tudomása az ellenzék kampányának külföldi finanszírozásáról.

A házigazda emlékeztetett rá, hogy Ungár Péter mellett még számos hazai közszereplőt, többek között Vona Gábort és a DK-t is az árulók közé szokta sorolni nyilatkozataiban a vendége.

Kapcsolódó tartalom

„Miskolcon van egy sikeres ellenzéki polgármester, mégis ráindít egy állellenzéki jelöltet az LMP és a DK” – mondta Márki Zay Péter, aki szerint nyilvánvaló, hogy mindezt a Fidesz érdekében teszik.

Lánczi Tamás emlékeztetett rá, hogy a külföldi kampányfinanszírozással kapcsolatban is ellentmondásos nyilatkozatok sora jelent meg a sajtóban.

Kapcsolódó tartalom

„Milyen pénzből, mennyit, mire költöttetek… Mi a mai verzió?” – kérdezte a házigazda, mire a baloldal volt miniszterelnök-jelöltje úgy reagált, hogy

„kultúraváltó kampány volt”.

„Kultúraváltó kampányban nincsenek jelöltek, ez párt- és választási kampányfinanszírozás” – szögezte le Lánczi Tamás, aki szerint a választókkal szemben is rendkívül cinikus hozzáállást tükröz Márki-Zay Péter érvelése.

Kapcsolódó tartalom

„Mindaddig, amíg külföldön élő magyar állampolgárok adakozhatnak, addig nem zárult be ez a kiskapu” – mondta Márki-Zay Péter.

„Mit kértek cserébe a pénzért?”

– forszírozta tovább a kérdést a házigazda.

„Azt, hogy váltsuk le ezt a rendszert, nyilvánvalóan ezért támogattak minket”

– vallotta be a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje.

„Ezekkel az emberekkel én nem találkoztam, Korányi Dávid találkozott velük” – magyarázkodott  Márki-Zay Péter, amikor az ellenzék külföldi finanszírozásáról esett szó.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép forrása: hirado.hu/Horváth Péter Gyula

Ajánljuk még