Aktuális

Újabb próbarepülésén megsemmisült a SpaceX gigászi űrrakétája – VIDEÓ

Soltész Miklós bejelentette, már 71 református óvoda épült, újult meg

Az óvodafejlesztési program és más támogatások segítségével az elmúlt években 71 református óvoda épült, illetve újult meg Magyarországon – közölte a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden, amikor egy új református óvodát és minibölcsődét adott át Móron.

Soltész Miklós ismertetése szerint az új intézmények, illetve a felújítások kétszáznál több csoportszobát érintettek és 3200 új férőhelyet hoztak létre.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy felmérések szerint Magyarországon az emberek 85 százaléka mondja azt, hogy a tízparancsolat fontos az életében.

A kormány ezért is segíti a keresztény felekezeteket, és ennek a támogatásnak a része a református óvodafejlesztési program

– tette hozzá.

Mint mondta, ezen gondolat jegyében támogatták a térségben a móri óvoda építését, a bodajki katolikus zarándokhely megújulását, és jövőre támogatni fogják a bakonycsernyei evangélikus óvoda építését is. A kedden átadott új építésű móri óvodában ötven, a minibölcsődében pedig hét gyermeket gondoznak, az intézmény különböző pályázati támogatásokból 736 millió forintból készült el.

Kapcsolódó tartalom

Naszályi Orsolya, az intézmény vezetője az MTI-nek elmondta, a kétcsoportos óvodában és a minibölcsődében kilenc új munkahely is létrejött. Az intézményben tálalókonyhát, sószobát, tornaszobát és logopédiai szobát is kialakítottak.

Az épület akadálymentesített, hőszivattyúval, napelemmel és gázfűtéssel ellátott, a hátsó kertben egymástól elkülönítve készült el az óvodai és a bölcsődei játszóudvar.

Az Ábrahám János Református Óvoda és Mini Bölcsőde elnevezéssel a helyi egyházközség egy korábbi, köztiszteletben álló lelkésznek állított emléket. Az óvoda átadása alkalmából Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét a helyi református templomban.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Ajánljuk még