Időjárás

Mutatjuk, mikor érkezik a tél – jönnek az első hópelyhek

A Kulturális és Innovációs Minisztérium segíti a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fórumát

Csák János kulturális és innovációs miniszter szerint a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fórumával kedden aláírt együttműködésnek köszönhetően a minisztérium ezentúl segíteni tudja az élsportolókat a tanulásban és a közösségbe való beilleszkedésben, így életük a pályafutásuk befejezése után is végig egyensúlyban maradhat.

A miniszter beszédében hangsúlyozta: a sport olyan filozófikus terület, amely az egyensúlyokról szól. Ahhoz ugyanis, hogy valaki bajnokká váljon, elengedhetetlen, hogy testileg, lelkileg és szellemileg is összhangban legyen, nem véletlenül használták annak idején az ép testben ép lélek kifejezést – fogalmazott.

Csák János hozzátette:

egy kormányzatnak akkor van igazán lehetősége segíteni, ha vannak bajnokok, akikből példaképek lesznek,

és akik abban, amit a „saját személyes életükben elértek, azt kiterjesztve, generatíve értelmezik”.

Ezért tartja nagy dolognak a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fórumát, amely az életet nem pillanatnyi percek soraként, hanem életútnak, életutazásnak értelmezi. A tárcavezető szerint jó lenne, ha más területeken, például a zenében is létrejönnének olyan hasonló társaságok, amelyek ezt a szemléletet képviselik.

Kapcsolódó tartalom

Szilágyi Áron, a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fórumának társadalmi elnöke elmondta: amikor két éve szűk körben, de nagy célokkal megalakultak, nem gondolták volna, hogy 2023-ban stratégiai megállapodást tudnak kötni a Kulturális és Innovációs Minisztériummal.

A háromszoros olimpiai bajnok kardvívó szerint három fő területen – a tehetséggondozás és családtámogatás, a karrierprogram, valamint az innováció – lát lehetőséget az együttműködésre, és bízik abban, hogy azt a következő években tartalommal is meg tudják tölteni.

Szilágyi Áron végül bejelentette, hogy Csák János minisztert a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fórumának tiszteletbeli tagjává fogadják,

és átnyújtotta neki az erről szóló dokumentumot. Az együttműködési megállapodás aláírása után Csák János kiemelte, a minisztérium ugyanannyival támogatja az érdekvédelmi fórumot, amennyit az magánforrásból elő tud teremteni.

Kiemelt kép: Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, a Magyar Élsportolók Érdekvédelmi Fórumának társadalmi elnöke és Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter a szervezet és a Kulturális és Innovációs Minisztérium stratégiai együttműködési megállapodásának aláírásán a minisztériumban (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Ajánljuk még