Aktuális

Tizenkét fős legénységgel a fedélzetén elsüllyedt egy teherhajó

Országjárásba kezd a Fidesz–KDNP, a nemzeti konzultációt népszerűsítik vele

Országjárásba kezd a Fidesz–KDNP hétfőtől, hogy népszerűsítse a nemzeti konzultációt – jelentette be a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István közösségi oldalán azt mondta: az országjáráson szeretnének minél több embert meggyőzni, hogy vegyenek részt a nemzeti konzultációban, mert így Európában egyedülálló módon lehetőségük lesz állást foglalni a mindannyiunkat érintő fontos kérdésekben.

A kormánypártok a következő hónapok legfontosabb feladataként tekintenek a nemzeti konzultációra – erről beszélt szombaton Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán. A kormányfő kiemelte: csak a magyar emberek támogatása és egyetértése jelenthet felhatalmazást a belpolitikában és a brüsszeli tárgyalóasztalnál is.

„Megkérdezzük és begyűjtjük az emberek véleményét: aláírás, kopogtatás, országjárás, ami a csövön kifér. A konzultáció kulcskérdés. Abból jön az erő, onnan nyerjük az energiát”

– mondta Orbán Viktor.

Kapcsolódó tartalom

Pénteken a kormány közösségi oldalán egy, a konzultáció témáiról szóló bejegyzést tett közzé. A képen Soros György fia, Alex Soros és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke látható a következő felirattal: „Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek!”

A Soros-birodalom új politikai és pénzügyi vezetője nem véletlenül került a fotóra. Alexander Soros egyre aktívabb az európai politikában: november elején például Ukrajnában járt, ahol sajtóhírek szerint Ukrajna uniós csatlakozását készíthette elő, de rendszeresen találkozik az unió vezető tisztségviselőivel is.

A nemzeti konzultációban a magyarok a Soros-birodalom európai uniós befolyásáról és több más, hazánkat érintő témáról is elmondhatják a véleményüket.

Összesen 11 kérdésre lehet majd válaszolni. A válaszadók a kérdőíven egyértelművé tehetik, hogy elutasítják-e a migránsgettók létrehozását, vagy Brüsszel legújabb migrációs tervével, az illegális bevándorlók tagországok közötti szétosztásával értenek egyet.

A palesztin terrorszervezetnek nyújtott uniós pénzek további folyósításáról is elmondhatják a véleményüket.

És szóba kerülnek olyan fontos gazdasági témák is, amelyek jelentősen meghatározzák a magyar családok mindennapjait, ilyen a rezsicsökkentés, a kamatstop és az extraprofitadó is, amelyeket Brüsszel el akar törölni.

Kapcsolódó tartalom

A legnagyobb probléma Brüsszellel éppen az, hogy nem az embereknek fontos kérdéseket helyezi előtérbe, és felhatalmazás nélkül hoz döntéseket úgy, hogy arról nem kérdezi meg az európai választópolgárokat – mondta a Nézőpont Intézet vezérigazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Mráz Ágoston Sámuel rámutatott: a nemzeti konzultáció ezért erős üzenetet jelenthet az európai politikai elitnek, amely éppen a demokráciát kéri számon rendszeresen a tagállamokon.

Egyrészt ráirányítja a figyelmet ezekre a témákra, másrészt egy nagyon erős üzenetet küld Brüsszelbe azáltal, hogy jó eséllyel milliók fogják támogatni a kormány álláspontját ezekben a kérdésekben. Ugye van hárommillió szavazója 2022-ben, és valahol egy- és kétmillió között szokott lenni azon polgárok száma, aki egyetértően részt vesz a nemzeti konzultációban. Ezek olyan tények, amelyek nemcsak ráirányítják a figyelmet, hanem demokratikus felhatalmazást is adnak a kormánynak.

A Fidesz–KDNP hétfőtől országjárással is népszerűsíti a nemzeti konzultációt

– jelentette be a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója a közösségi oldalán. Hollik István azt mondta: „A nemzeti konzultáció támadás alatt van, Gyurcsány Ferencék időhúzónak és feleslegesnek nevezték a konzultációt, amit azért támadnak, hogy Brüsszelt védjék.” A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a kérdéssor kitöltésével a magyar emberek Európában egyedülálló módon állást foglalhatnak a mindannyiunkat érintő fontos kérdésekben.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI//Mónus Márton)

Ajánljuk még