Aktuális

Mutatjuk a három fantasztikus Montenegró elleni magyar gólt

Napsütéssel kezdődik a hét, de nem lesz felhőtlen az örömünk

| Szerző: hirado.hu
Szétesőben lévő front érkezett, mögötte pedig több fokos melegedés zajlik a légkörben, de néhol továbbra is kell esőre, záporra számítani.

Hozzávetőlegesen az ország északkeleti felén lehet a nap nagyobb részében felhősebb az ég, arrafelé kevés helyen kell esőre, záporra számítani – írják az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

(Fotó: met.hu)

Ugyanakkor a nyugati, délnyugati tájakon több órára kisüt a nap, és száraz idő várható. Az északi tájakon megélénkül a nyugati szél.  A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 9 és 15 fok között valószínű, de északkeleten ennél több fokkal hidegebb lehet. Késő estére 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Fotó: met.hu)

Estére délnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, majd később vastagabb felhők is érkeznek. Reggelre az ország délnyugati felén beborul az ég. Az éjszaka első felében inkább csak az északkeleti határnál eshet, majd hajnaltájt a Dél-Dunántúlon egyre nagyobb területen ered el az eső. Párássá válik a levegő, helyenként köd képződhet. A légmozgás többnyire mérsékelt marad.

(Fotó: met.hu)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de a derült, fagyzugos északkeleti részeken gyenge fagy is lehet.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még