Időjárás

Elfújja a felhőket a szél, visszatér a virágpollen-csalogató napsütés

Múlt század eleji egyenruhában is járőröznek majd a rendőrök a karácsonyi vásárokon

A karácsonyi vásárok veszélyeire figyelmeztetett hétfőn Budapesten a Budapesti Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi osztályának vezetője.

A Vörösmarty téren, a már megkezdődött vásáron megtartott sajtótájékoztatón Bukovics Péter felhívta a figyelmet, hogy a hasonló rendezvényeken megszaporodnak egyes bűncselekmények, elsősorban a zsebtolvajlások. Az alezredes kiemelte, hogy a rendőrség a korábbi évekhez hasonlóan kiemelt figyelmet fordít a karácsonyi vásárokra az utcákon, a bevásárlóközpontokban és a tömegközlekedési járműveken.

A hatóság több járőrt vezényel ezekre a helyekre, ugyanakkor megemelik a civil ruhás nyomozók számát is a zsebtolvajok elfogására.

A vásárokon járőröző rendőrök egy része a múlt évszázad elejének egyenruháiban végzi majd feladatait,

ezeket a sajtótájékoztatón bemutatták.

(Forrás: police.hu)

Bukovics Péter arra kérte a vásárokra látogatókat, hogy a szokásosnál is legyenek éberebbek, telefonjaikat, pénztárcáikat és egyéb értékeiket lehetőleg belső zsebeikben tartsák, ne viseljenek olyan ékszereket, amelyeket a tolvajok könnyen letéphetnek róluk.

Kapcsolódó tartalom

A járművel érkezőknek az alezredes azt tanácsolta, hogy autóikban lehetőleg ne hagyjanak értékeket még az őrzött parkolókban sem, ha ezt mégis meg kell tenniük, akkor tegyék azokat nem látható helyekre, például a csomag, vagy kesztyűtartókba.

Az osztályvezető kiemelte: ha valakit mégis megkárosítanak, akkor azonnali segítséget kaphat a 112-es segélyhívón,

vagy a Vörösmarty tér környékén folyamatosan járőröző rendőröktől.

Bukovics Péter beszámolója szerint a hasonló bűncselekmények felderítésére, megelőzésére szakosodott rendőrök komoly tapasztalatokkal rendelkeznek, ennek egyik bizonyítéka, hogy a budapesti nyomozók immár tizedik éve vesznek részt a müncheni Oktoberfesten, a legutóbbi fesztiválon nyolc zsebtolvajt fogtak el.

(Kiemelt kép: Police.hu)

Ajánljuk még