Aktuális

Az év legnézettebb sporteseménye lett a vasárnapi Magyarország–Montenegró mérkőzés

„Mi magyarok vagyunk, és nem akarunk úgy táncolni, ahogy Brüsszelben fütyülnek” – Orbán Viktor már kitöltötte a nemzeti konzultációt

| Szerző: hirado.hu
A következő napokban a postás minden családnak eljuttatja a konzultációs íveket – üzente a kormányfő a Facebookon.

„Én is megkaptam a nemzeti konzultáció kérdőívét szuverenitásunk védelméről” – jelentette be Orbán Viktor a Facebookon közzétett videójában.

„Elindult tehát.

A következő napokban a postás minden családnak eljuttatja a konzultációs íveket”

– mondta.

A kormányfő szerint „ideje volt, hogy kikérjük az emberek véleményét, mert a következő hónapokban, egészen az uniós választásokig súlyos viták várnak ránk Brüsszelben. Régi nóta, a brüsszeli bürokraták újra meg akarják mondani nekünk, hogyan éljünk”.

A miniszterelnök azt is hozzátette,

„több pénzt és újabb fegyvereket akarnak adni Ukrajnának, azt akarják, hogy ha már náluk nincs, nálunk se legyen rezsicsökkentés, és azt akarják, hogy mi, magyarok is engedjük be a migránsokat”.

Orbán Viktor hangsúlyozta: „De mi magyarok vagyunk, és nem akarunk úgy táncolni, ahogy Brüsszelben fütyülnek.”

A kormányfő ezért arra kért mindenkit, mondja el a véleményét és töltse ki a nemzeti konzultációt.

Kapcsolódó tartalom

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a legújabb nemzeti konzultáció kérdőívén tizenegy kérdésben mondhatják el véleményüket a magyar polgárok. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő nemrég arról tájékoztatott, hogy a kérdőíveket karácsonyig minden háztartásba kézbesítik, és 2024. január 10-ig lehet visszaküldeni azokat. A későbbiekben pedig a nemzeti konzultáció internetes kitöltésére is lehetőség lesz.
A Fidesz–KDNP a napokban országjárásba kezdett, hogy népszerűsítse a nemzeti konzultációt. Hollik István, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója azt mondta, az országjáráson szeretnének minél több embert meggyőzni, hogy vegyenek részt a nemzeti konzultációban, mert így Európában egyedülálló módon lehetőségük lesz állást foglalni a mindannyiunkat érintő fontos kérdésekben.

A kormánypártok a következő hónapok legfontosabb feladataként tekintenek a nemzeti konzultációra – erről beszélt szombaton Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz 30. tisztújító kongresszusán. A kormányfő kiemelte: csak a magyar emberek támogatása és egyetértése jelenthet felhatalmazást a belpolitikában és a brüsszeli tárgyalóasztalnál is.

„Megkérdezzük és begyűjtjük az emberek véleményét: aláírás, kopogtatás, országjárás, ami a csövön kifér. A konzultáció kulcskérdés. Abból jön az erő, onnan nyerjük az energiát”

– mondta Orbán Viktor.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még