Aktuális

Az év legnézettebb sporteseménye lett a vasárnapi Magyarország–Montenegró mérkőzés

Magyarország most az európai emberek hangja Orbán Balázs szerint

Magyarország egy nagyon nehéz időszakon van túl, de a kormánynak sikerült teljesítenie a vállalásait – erről a miniszterelnök politikai igazgatója beszélt. Orbán Balázs kiemelte: sikerült megvédeni a nyugdíjakat és a családtámogatásokat, továbbra is a magyarok fizetik a legalacsonyabb rezsit, és aki szeretne, az tud is dolgozni.

„Nem akarunk Sorosék adósrabszolgái, nem akarunk bandaháborúk övezete és migránsgettók világa lenni” – mondta Orbán Viktor a Fidesz szombati kongresszusán, miután ismét megválasztották a párt elnökének.

Kapcsolódó tartalom

A kormányfő az újraválasztását követő beszédében rámutatott:

a brüsszeli Európa-modellre nekünk nemet kell mondanunk,

mert fenntarthatatlan, magyarul jövőtlen. A pártelnök-miniszterelnök úgy fogalmazott: nekünk az a dolgunk, az a hivatásunk, hogy ezt megakadályozzuk.

Kapcsolódó tartalom

„Magyarország minden erővel megvédi magát és ellenáll. Ez olyan látszat, amiben van igazság. Mert ellenállunk a brüsszeli bürokraták agymenéseinek, ellenállunk a migránsok inváziójának, ellenállunk a genderpropagandának, ellenállunk a háborús délibáboknak, Ukrajna előkészítetlen uniós tagságának,

ellenállunk az egyre inkább kommunista, sőt, jakobinus tüneteket mutató zöldideológiának.

Megvédjük magunkat a szuverenitásunkat aláásó külföldi kísérletektől, a Brüsszelből és Washingtonból egyszerre támadó Soros-birodalommal szemben is” – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök, aki leszögezte: a magyaroknak van egy saját európai ellenmodelljük: ez zéró migrációt, munkaalapú gazdaságot, teljes foglalkoztatottságot, erős családokat, alacsony adókat és észszerű zöldátalakulást jelent.

„Magyarország jelen pillanatban az európai emberek hangja”

– hívta fel a figyelmet a kormányfő által idézett magyar európai modellre Orbán Balázs is az M1-en.

Kapcsolódó tartalom

A miniszterelnök politikai igazgatója a beszéddel kapcsolatban kiemelte: Orbán Viktor az elmúlt időszakot nevezte a legnehezebb kormányzati éveknek, de mégis sikerült azokat a vállalásokat teljesíteni, amiket a kormányfő korábban vállalt.

Sikerült megvédeni a nyugdíjakat, a családtámogatásokat és a rezsicsökkentést.

Orbán Balázs a beszéd egy másik részével kapcsolatban kifejtette: a Soros-birodalom megmutatta legutóbb például Lengyelországban, miként tudja befolyásolni a politikát, és talán Magyarország volt az első, amely ráébredt ennek veszélyeire.

Kapcsolódó tartalom

„Miről szól a Soros-birodalom története? Hogy

nem akarnak demokratikus módon elindulni a választásokon, mert tudják, hogy az emberek egyébként nem szavaznának rájuk.

Ezért ehelyett, megkerülve tulajdonképpen ezt a rendszert, egy olyan politikabefolyásoló erőközpontot alakítanak ki, ami médiából, NGO-kból, nem kormányzati szervezetekből meg politikai pártokból áll, és ezen keresztül próbálják meg az akaratukat érvényesíteni” – magyarázta Orbán Balázs.

Kapcsolódó tartalom

Hozzátette: a most induló nemzeti konzultáció is kiváló lehetőség minden magyarnak, hogy elmondja azokról a témákról a véleményét, amelyek erősen befolyásolják a hétköznapokat, ezzel is alakítva, megerősítve a magyar kormány több témában is képviselt álláspontját.

Kiemelt kép forrása: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Ajánljuk még