Időjárás

Mutatjuk az ötös lottó nyerőszámait, a jokerrel valaki nagyot kaszált

Soltész Miklós: 140 millió forintból megújult a sóskúti Kisboldogasszony-templom

A kormány 140 millió forintos támogatásából megújult a sóskúti Kisboldogasszony-templom – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Pest vármegyei Sóskúton vasárnap.

Kapcsolódó tartalom

Soltész Miklós a helyi szlovák nemzetiségi közösség hitélete szempontjából jelentős szerepet betöltő templom külső megújulása alkalmából tartott hálaadó szentmise után arról beszélt, hogy a kormánynak törekednie kell arra, hogy a hazait szolgálja, a hazai munkaerőt, a hazai tudást.

„Nekünk továbbra is a nemzet hagyományait és a hitet, a nemzetiséget is meg kell őrizni azokon az épületeken keresztül, amelyeket mostanában felújítunk” – fűzte hozzá az államtitkár.

Soltész Miklós elmondta, hogy Budapest olyan nevezetességei, mint a közgazdasági egyetem, a Pesti Vigadó, az Operaház, a Lánchíd, a Szent István-bazilika és az Országház is – sok más épület mellett- a sóskútiaknak köszönheti szépségét, állékonyságát.

Úgy értékelt: a katolikus templom felújítása felfogható egy adósság törlesztésének a sóskútiak felé, akik a nemzet fővárosát szolgálták; ezzel a nemzet tartozott a sóskútiaknak.

A hálaadó szentmisét Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke celebrálta.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Ajánljuk még