Időjárás

Esővel vonul át a hidegfront, térképen mutatjuk, milyen idő várható

Már elkezdték kézbesíteni a nemzeti konzultáció kérdőíveit – mindenki elmondhatja véleményét az ország biztonságát, gazdaságát és szuverenitását érintő kérdésekről

Figyelemfelhívó kampányt indít a kormány a nemzeti konzultációról. A cél, hogy a lehető legtöbb ember elmondhassa véleményét az ország biztonságát, gazdaságát és szuverenitását meghatározó kérdésekről. A konzultáció kérdőíveit már elkezdték kézbesíteni. A küldemények karácsonyig mindenkihez megérkeznek majd.

„Elindult a nemzeti konzultáció. A kormány intenzív figyelemfelhívó kampányt is indít” – ezzel a bejegyzéssel jelentette be közösségi oldalán a kormány, hogy a biztonságot, a gazdaságot és a szuverenitást érintő kérdésekről ismét kikéri az emberek véleményét.

A bejegyzéshez egy képet is mellékeltek, ezen Soros György fia, Alex Soros és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke látható a következő felirattal: „Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek!”

A Soros-birodalom új politikai és pénzügyi vezetője nem véletlenül került a fotóra.

Alexander Soros ugyanis egyre aktívabb az európai politikában. Elemzők azonban rámutattak, hogy őt senki nem választotta meg, így felhatalmazás nélkül szól bele az országok belpolitikájába.

Kapcsolódó tartalom

Alexander Soros november elején például Ukrajnában járt, ahol a Soros-szervezetek helyi vezetői mellett az ukrán parlament tagjaival is találkozott.  Sajtóhírek szerint Ukrajna uniós csatlakozását készíthette elő. Sokan felháborodtak azon is, hogy felvételeken az ukrán mellett többször feltűnt az uniós zászló is.

A történtek miatt a Fidesz írásbeli kérdéssel fordul az Európai Bizottsághoz.

Kapcsolódó tartalom

De egy turné keretében Alexander Soros Emmanuel Macron francia államfővel is találkozott, ahol állam és kormányfőnek kijáró tisztelettel és pompával fogadták. Erre ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég tanácsadója hívta fel a figyelmet.

„Azért élhetünk a gyanúperrel, hogy itt a félelmetes szürkeállomány mellett, azért a pénzen vett kézfogások rendszere is igen jól működik, hiszen ezek mögött a találkozók mögött általában komoly üzleti pénzügyi érdekek is lehetnek” – mondta az alkotmányjogász.

A nemzeti konzultáció egyebek mellett Európai Unióval kapcsolatos ügyekre is rákérdez. Így az Ukrajnát érintő témák is felmerülnek.

Összesen 11 kérdésre lehet majd válaszolni.

A kormány kikéri a válaszadók véleményét az ország és a magyarok biztonságát érintő témakörökben.

A válaszadók a kérdőíven most egyértelművé tehetik, hogy elutasítják-e a migránsgettók létrehozását, vagy Brüsszel legújabb migrációs tervével, az illegális bevándorlók tagországok közötti szétosztásával értenek egyet.

A konzultációban a válaszadók a palesztin terrorszervezetnek nyújtott uniós pénzek további folyósításáról is elmondhatják a véleményüket.

És szóba kerülnek olyan fontos gazdasági témák is, amelyek jelentősen meghatározzák a magyar családok mindennapjait.

Ilyen a rezsicsökkentés, a kamatstop és az extraprofit adó is, amelyeket Brüsszel el akar törölni.

Kapcsolódó tartalom

„A legfontosabb kérdés az, hogy kik döntsenek Magyarország ügyeiről: Brüsszel vagy a magyar választók?”

– így összegezte a konzultáció lényegét a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány vezető elemzője az M1-en. Palóc André elmondta: au ívek aktuális kérdéseket érintenek, hiszen az európai unióban jelenleg hevesek a migrációval, a gazdasági szabályozásokkal a háborúval kapcsolatban is.

„Brüsszel megpróbálja a saját akaratát bizonyos tagállamokra attól függetlenül rákényszeríteni, hogy adott esetben annak a tagállamnak a kormánya, vagy ha tovább megyünk ezen a gondolaton, annak a tagállamnak a választói, a választóinak a többsége esetleg vitatja ezt, vagy nem ért ezzel egyet” – mondta a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítványának vezető elemzője.

Palóc André hozzátette:

jelenleg egyfajta nyomásgyakorlás zajlik Brüsszelben, ezért is fontos, hogy a magyar ember elmondják a véleményüket.

A kérdőívek kézbesítése már elkezdődött. Karácsonyig mindenkihez megérkezik majd a küldemény.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még