Gyász

Elhunyt Gát György

Újraválasztották Orbán Viktort a Fidesz elnökének

| Szerző: hirado.hu
Újraválasztották Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökének szombaton a kormánypárt 30., tisztújító kongresszusán, Budapesten. A küldöttek alelnöknek Gál Kingát, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot és Kósa Lajost választották meg ismét. Cikkünk frissült.

Orbán Viktort 1190 szavazattal választották meg a küldöttek pártelnöknek.

A kongresszus alelnöknek újraválasztotta Kubatov Gábort (1158 szavazat) Németh Szilárdot (1121 szavazat), Kósa Lajost (1145 szavazat), és Gál Kingát (1150 szavazat).

Orbán Viktor 1993-2000 között, illetve 2003 óta megszakítás nélkül a Fidesz elnöke, legutóbb két éve, a 2021 novemberében tartott tisztújító kongresszuson választották újra pártelnöknek.

Semjén Zsolt: Feladatunk a keresztény civilizáció és a nemzeti szuverenitás védelme

A Fidesz-KDNP Európa legsikeresebb politikai formációja – mondta a Fidesz tisztújító kongresszusának nyitóbeszédében Semjén Zsolt, a KDNP elnöke. A résztvevők egy perces néma csenddel adóztak a nemrég elhunyt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke emléke előtt.

A miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott, a 79 évvel ezelőtt megalakult Kereszténydemokrata Néppárt 1947-ben megnyerte a választásokat, amit a kommunisták elcsaltak, majd 1956-ban újjászervezték a pártot a forradalom támogatására. A KDNP 1990-ben-ben lett az Antall József kormányában rendszerváltoztató kormánypárt.

Azóta Orbán Viktor minden korábbi, jelenlegi és jövőbeli kormányának tagja az ország építésében

– tette hozzá Semjén Zsolt.

Kifejtette, a KDNP egy világnézeti, a Fidesz pedig egy keresztény ihletettségű nagy néppárt, a két politikai erő szövetsége pedig – kiegészülve a társadalom szinte minden szegmensével – ma a magyar történelem és az

Európai Unió legsikeresebb pártszövetsége.

Mint fogalmazott,

a két párt feladata „a keresztény civilizáció és a nemzeti szuverenitás védelme”.

Jelentem a kongresszusnak, hogy készen állunk arra, hogy folytassuk Szent István országépítő nagy művét – zárta beszédét Semjén Zsolt.

Deutsch Tamás: „Fanatikus háborús agitátorokká válnak” a brüsszeli bürokraták

Döbbenetes, velőtrázó és fájdalmas mindennap látni, hogy „fanatikus háborús agitátorokká válnak” a békeprojektként létrejött Európai Unió bürokratái – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője a párt 30. kongresszusán, szombaton, Budapesten.

A politikus hangsúlyozta, az uniónak „az a hivatása, hogy több száz millió európai és Európa szomszédságában élő polgár békéjét garantálja”. Ám miközben rengetegen halnak meg az ukrajnai háborúban, „a magyar dollárbaloldal minden európai parlamenti képviselője a háború eszkalálódása, az újabb és újabb fegyverszállítások mellett tör lándzsát Brüsszelben” – közölte.

Kapcsolódó tartalom

Azért emelnek szót, hogy Magyarországot minél inkább, minél gyorsabban és minél mélyebben belesodorják ebbe a háborúba. Mi ebből a háborúból kimaradunk, bármekkora is az ellenszél, a béke politikáját képviseljük – fogalmazott Deutsch Tamás.

Az EP-képviselő arra is kitért:

Magyarország minden brüsszeli „támadás” ellenére, évek óta sikeresen védi déli határait, ezzel az Európai Uniót.

Hangsúlyozta: idén eddig 230 ezernél több, 2015 óta egymilliónál több illegális migráns „betörését” sikerült megakadályozni Magyarországon.

Ebben a helyzetben „a magyar dollárbaloldal” valamennyi európai parlamenti képviselője, „Dobrevtől Cseh Katalinig, Ujhelyitől Gyöngyösiig”, azért támadja hátba a magyarokat, mert egy népszavazáson kiálltak amellett: „csak egyedül mi dönthetjük el azt, hogy kikkel akarunk együtt élni” – tette hozzá. Megjegyezte, „bármekkora is a támadás, erről a közös álláspontunkról nem vagyunk hajlandóak lemondani”.

Kapcsolódó tartalom

Deutsch Tamás szavai szerint a brüsszeli bürokrácia a gyermekvédelmi törvény eltörlését akarja az országra kényszeríteni, hogy „szabadon csatangolhassanak gender-érzékenyítő kommandók a magyar óvodákban és iskolákban”. Értjük az üzenetet: a gyermekvédelmi törvényt szigorítani fogjuk – jelentette ki a politikus.

Arra is kitért: a brüsszeli bürokrácia törvénytelenül, az Európai Unió írott szabályait megsértve tartja vissza a jog szerint a magyaroknak járó forrásokat, mert politikai kifogásaik vannak. „Nem tetszik az, ahogy 2010 óta döntünk”, ám szerinte „Gyurcsány Ferenc és dollárbaloldali elvtársai” találták ki a „politikai zsaroló feltételeket”, amiket Magyarországra akarnak kényszeríteni.

Kapcsolódó tartalom

Deutsch Tamás hangsúlyozta: nemcsak Brüsszelben, de e tekintetben Magyarországon is változásra van szükség, mert elképzelhetetlen, hogy aki a magyar polgárok bizalmából európai parlamenti képviselői mandátumot nyert, „saját hazája ellen áskálódjon a jövőben”.

A hazaszeretet, a nemzeti büszkeség, a nemzeti szuverenitás, a patriotizmus tartozik a legfontosabb európai értékek közé, nem pedig az, ha valaki a saját hazája ellen áskálódik – jelentette ki, hozzátéve,

„aki a saját hazája szuverenitását védi, az valójában Európa szuverenitását védi”.

Kontrát Károly, a Fidesz országgyűlési képviselője ismertette a tisztújító közgyűlésre előzetesen beérkezett jelöléseket és a szavazás módját. Az elnöki tisztségre Orbán Viktor, alelnöknek Gál Kinga, Kósa Lajos, Kubatov Gábor és Németh Szilárd kapott jelölést – közölte.

Gál Kinga: Brüsszelben változásra van szükség

Brüsszelben változásra van szükség, és ennek a változásnak a Fidesz vezetésével Magyarország az élharcosa – mondta a Fidesz alelnöke, európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke a párt 30., tisztújító kongresszusán Budapesten szombaton.

Gál Kinga hangsúlyozta,

Magyarország kulcsszerepet játszik abban, hogy „a mi Európánkat, hagyományos keresztény értékeinket átmentsük a következő generációknak”, ehhez szükséges az összefogás a konzervatív erőkkel Európában és a tengeren túl is.

Brüsszel, a kintről pénzelt hazai baloldal támogatásával, a genderlobbi oldalára állt, hatáskörén túlterjeszkedve, jogi köntösbe bújtatott politikai támadást indított Magyarország ellen – jelentette ki.

Kapcsolódó tartalom

Nagy István: Nincs magyar jövő a magyar vidék nélkül

Nincs magyar jövő a magyar vidék nélkül – mondta Nagy István agrárminiszter a Fidesz szombaton, Budapesten megtartott 30. kongresszusán.

Kiemelte:

a Fidesz politikai hitvallásában zsinórmérték, hogy minden körülmények között kiáll a magyar gazdák érdekeiért, akiket legfontosabb stratégiai partnernek tekint, hiszen nélkülük nem lenne étel a magyar családok asztalán.

Hozzátette: a gazdák eközben az elemi erőkkel vívják a csatát, nem adják fel, mert tudják, mi múlik a munkájukon.

A miniszter elmondta: a hazai agrárium és élelmiszeripar képes biztosítani az ország önellátását, a jó minőségű, friss és egészséges élelmiszert. Márpedig a koronavírus-járvány, az aszály és a szomszédunkban zajló háború egyértelművé tette, „az önellátásunk biztosítása ma már nemzetstratégiai, sőt nemzetbiztonsági kérdés is”.

Nagy István hangsúlyozta:

a magyar baloldal megszámlálhatatlan alkalommal árulta el a magyar vidéket, megbocsáthatatlan bűnöket elkövetve.

A 2004 és 2010 közötti időszakot a miniszter úgy jellemezte, az „sáskajárás volt a nemzet veteményesében”, amikor a mezőgazdaság teljesítménye 20, az élelmiszeriparé 16 százalékkal csökkent, mert „a balliberális kormány képviselőinek egyszerűbb volt hajbókolni Brüsszelben, mint kiállni a magyar érdekekért”.

Náluk azóta sem változott ez a mentalitás – fogalmazott. A jelenlegi kormány viszont 2027-ig, 80 százalékos nemzeti társfinanszírozás mellett, csaknem 2900 milliárd forintból újítja meg a magyar mezőgazdaságot és az élelmiszeripart – tette hozzá.

Ez Európában egyedülálló – jelentette ki a tárcavezető, aki hangsúlyozta, 2010 óta új pályára állította a nemzeti kormány az agráriumot. Kitért arra is: a kabinet határozottan fellép az unióban is, így az ukrán gabona ügyében sem hátrál meg.

„Nem engedünk a szolidaritás álruhájába bújtatott brüsszeli nyomásnak, sem pedig az Ukrajnában működő nemzetközi tőkéscsoportok érdekeinek. Mi a magyar érdeket képviseljük; erre esküdtünk föl, ezt kívánja a becsületünk” – fogalmazott Nagy István, aki azt is elmondta, „nem fogjuk engedni, hogy az ellenőrizetlen, kétes minőségű, GMO-val szennyezett ukrán gabona a magyar családok asztalára kerüljön”.

„Mi nem fogunk úgy táncolni, ahogy Brüsszel fütyül”

– hangsúlyozta. A magyar gazdák és a kormány között létrejött szövetség tűzben edzett és az ércnél is maradandóbb – jegyezte meg, hozzátéve, „a mi iránytűnk nem a brüsszeli bürokratákra figyel, hanem a józan észre és az isteni kegyelemre”.

Sopron polgármestere: Szuverenitásunkért városról városra kell megküzdenünk

A szuverenitásunkért városról városra kell megküzdenünk, és tesszük mindezt a családunkért, az otthonunkért és a hazánkért – mondta Farkas Ciprián, Sopron polgármestere a Fidesz szombaton, Budapesten tartott 30. kongresszusán.

Arról beszélt: városában tudják, milyen az, amikor a szuverenitás kerül veszélybe, hiszen, ha a nagyhatalmakon múlik, Sopron ma nem lenne magyar város. Mi azonban nem hagytuk, hogy a fejünk felett döntsenek a mi sorsunkról – emlékeztetett.

„A leghűségesebb város polgármestereként egy évszázad távlatában is bátran mondhatom, hogy büszkék vagyunk rá, hogy magyarok maradtunk” – fogalmazott.

Úgy folytatta: a soproni emberekkel és a magyar kormánnyal együtt, „közösen bizony nagy dolgokra vagyunk képesek”; különösen így van ez egy olyan nehéz időszakban, amikor Brüsszeltől már senki nem a megoldást, jóval inkább a hallgatást várja.

A politikus hangsúlyozta:

a baloldali kormányok és városvezetés idején Sopron nem előre, hanem hátra ment. A példátlan fejlődés korszaka a 2010-et követő adósságkonszolidáció után indult el.

Célnak azt nevezte, hogy a kihívások ellenére töretlen maradjon a fejlődés, és „a város a következő száz évben is a hazához való hűséget és a haza melletti önzetlen kiállást jelentse minden magyar ember számára”.

Rétvári Bence: Magyarország függetlensége nem lehet alku tárgya

Magyarország függetlensége nem lehet alku tárgya, ezért el kell utasítani a migránskvótákat és migránsgettókat – jelentette ki Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Fidesz 30., tisztújító kongresszusán szombaton, Budapesten.

A KDNP országgyűlési képviselője, a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese emlékeztetett: a magyar baloldal politikusai – köztük Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, Kunhalmi Ágnes és Karácsony Gergely – arról beszéltek korábban, hogy a migránsok képében „békés, integrálódni vágyó, ünneplő tömeg érkezett”, illetve, hogy álprobléma a migráció.

A politikus szerint érdemes tisztán látni, hogy

„a magyar baloldal Brüsszelben mindent megszavazott, ami a migrációt erősíti, és Budapesten semmit sem szavazott meg, ami az illegális migrációt megakadályozza”.

„Ha rajtuk múlna, újranyitották volna a menekülttáborokat Debrecentől Bicskéig, Kiskunhalastól Békéscsabáig” és „már szinte minden magyar településen élnének letelepített illegális migránsok, a nagyvárosokban pedig nálunk is no-go zónák lennének” – fogalmazott.

Emlékeztetett: a kormány konzekvensen azt az álláspontot képviselte, hogy az illegális migráció veszélyezteti a közbiztonságot, az emberek mindennapi biztonságát, márpedig szerinte utóbbi téren nagy eredményeket ért el Magyarország 2010 óta.

Kifejtette: itt van hatályban „Európa legszigorúbb büntető törvénykönyve”, jelentősen emelték a rendőrök létszámát, két tucat új rendőrőrsöt hoztak létre és megháromszorozták a rendészetre, közbiztonságra rendelkezésre álló költségvetési forrásokat. Az évente elkövetett bűncselekmények száma majdnem a harmadára esett vissza, amivel Magyarország bekerült a világ húsz legbiztonságosabb országa közé – hívta fel a figyelmet.

Közölte: köszönet illeti a magyar rendőröket és a magyar határvadászokat, ugyanis nyolc év alatt egymillió illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg, és „a mai kor végvári vitézei” viszontagságos körülmények között is védik a magyar határt.

Emlékeztetett: a magyarok 2015-ben előrevetítették, újra fel fognak épülni az Európai Unió belső határai, ha nem védik meg a külső határokat, hogy a növekvő migráció növelni fogja a terrorveszélyt, a no-go zónák számát, s hogy kerítés nélkül nincs külső határvédelem, valamint, hogy az illegális migrációt előbb-utóbb a szervezett alvilág fogja irányítani.

Magyarországnak igaza lett, „Brüsszel azonban süket a problémákra, és ideológiai vakságban szenved”

– mondta, és figyelmeztetett: „most arra lenne szükség, hogy szembenézzünk a valósággal”, és hogy „vegyük elő a józan eszünket, és ne menjünk tovább a hibás úton”.

Kijelentette: Brüsszelben változásra van szükség, és bár Magyarország és Lengyelország tiltakozását Brüsszel erőből lesöpörte, de „jövő év június 9-én már nem lehet lesöpörni az emberek szavazatait”.

Magyarország függetlensége nem lehet alku tárgya, ezért el kell utasítani a kvótákat, a migránsgettókat.

Magyarország nem lesz bevándorlóország, megvédi nemzeti szuverenitását, mert „Magyarország a magyaroké”

– húzta alá.

Kósa Lajos: A migrációnál nagyobb veszély nem fenyeget bennünket

A migrációnál nagyobb veszély nem fenyeget bennünket, ez olyan dolog, amit, ha egyszer eltévesztünk, nem fogjuk tudni orvosolni. Ha nem védjük meg az országunkat, elveszünk – mondta Kósa Lajos, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője a Fidesz 30., tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten.

Az iszlám radikalizmus miatt teljesen nyilvánvaló, hogy ha Európa nem tud mit kezdeni a migrációval, fel fogja számolni önmagát

– jelentette ki a politikus. Hangsúlyozta: védekezni kell, meg kell állítani a migrációt.

Ellenzéki nyilatkozatokat idézett, például, hogy Donáth Anna, a Momentum európai parlamenti képviselője álkérdésnek minősítette a migrációt, Gyurcsány Ferenc DK-elnök pedig azt mondta, „jobban kell félni a kutyapiszoktól, mint a terroristáktól”. Karácsony Gergely főpolgármester, a „körúti kerékpárkarók koronázatlan királya” pedig úgy vélte, migránstáborokká kellene alakítani a laktanyákat – sorolta.

„Ezt várhatjuk az ellenfeleinktől” – állapította meg Kósa Lajos. Leszögezte: egyetlen olyan politikusra sem szabad szavazni, aki nem jelenti ki a leghatározottabban, hogy „megállítjuk a migrációt, Magyarország a magyaroké!”

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere a Fideszt „hazaszerető, hazájukat féltő emberek egy célra tartó közösségének” nevezte. „Az elmúlt tizenhárom évben a kormány visszaadta Magyarország büszkeségét, ez ma egy szabad, erős és biztonságos ország, és a magyar családok azt várják tőlünk, hogy ezt a büszkeséget és biztonságot soha többé senki ne vehesse el tőlünk” – fogalmazott.

A polgármester azt mondta, munkahelyet teremtenek, gazdaságot fejlesztenek és közösséget építenek Makón. Lehet úgy vezetni egy várost, hogy ne adósodjon el – jegyezte meg Farkas Éva Erzsébet. Kitért arra, hogy a brüsszeli bürokrácia nyomást gyakorol Magyarországra az illegális bevándorlók ügyében, „de mi elképzelni sem szeretnénk, milyen következményei lennének ennek egy dél-alföldi, határközeli kisvárosban, megtapasztalhattuk már 2015-ben”.

Szinte minden településen ott vannak „az idegen érdekek által támogatott politikusok, sokszor civil szervezetek álruhájába bújva, akik visszatérésükkel az elmúlt években kiharcolt szuverenitásunkat Brüsszel lábai elé helyeznék” – figyelmeztetett a polgármester. Hozzáfűzte: „ne engedjük elveszni közös sikereinket, ne engedjük, hogy azok térjenek vissza, akik eladósítottak településeinket”.

Ferencz Orsolya: Senkinek sincs ideje még egy „őrült bolsevik kísérletre”

Egy erős, szuverén, fejlett Magyarországnak kell megtalálnia a megoldásokat a kor kihívásaira, mert senkinek sincs ideje még egy „őrült bolsevik kísérletre” – mondta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa a Fidesz 30., tisztújító kongresszusán szombaton, Budapesten.

A Fidesz országgyűlési képviselője kijelentette: „miközben a globális válságok korában élünk, társadalmunk valódi kihívásainak megoldására a baloldal teljesen alkalmatlan”, annak képviselői pedig a környezetszennyezés, a háború, a migráció, de egy város vezetésének a kérdéseire sem tudnak értelmes válaszokat adni.

Sem Budapestnek, sem Magyarországnak, sem Európának, sem a világnak nincsen ideje még egy „őrült bolsevik kísérletre” – mondta, hozzátéve: márpedig a fenyegető veszélyek, a klímaváltozás, a háború, a migráció nagyon is valóságosak.

Közölte: mivel a globalisták a bajt csak tetézik, „nekünk, akik szenvedélyesen szeretjük a hazánkat, kell megtalálnunk a megoldásokat” és egy „erős, szuverén, fejlett Magyarországot kell építenünk”.

Felhívta a figyelmet:

Magyarországnak lemaradás helyett előznie kell technológiában, tudásban, szorgalomban, hiszen „mérnöki precizitásra van szükség és versenyképes szakértelemre ahhoz, hogy Magyarország sikeres legyen”

– emelte ki.

A veszélyeket csak a tudás és a morál együttműködése háríthatja el, mivel pedig „egy hazánk, egy Európánk és egy bolygónk van, meg fogjuk akadályozni, hogy azokat a balliberálisok az őrült kísérleteik laboratóriumává változtassák” – szögezte le.

Kapcsolódó tartalom

Németh Szilárd: az energiabeszerzés, a rezsicsökkentés nemzeti hatáskörbe tartozik

Az energiabeszerzés, az energiatermelés, az egyetemes szolgáltatás fenntartása, a rezsicsökkentés, a háztartási energiaárak nemzeti hatáskörbe tartoznak, jobban tennék a brüsszeli politikusok, ha ebbe nem szólnának bele – jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a párt 30., tisztújító kongresszusán szombaton Budapesten.

Európában átlagban az emberek 22 százaléka nyilatkozik úgy, hogy nem, vagy csak óriási nehézségek árán tudja majd fűteni télen a lakását, rendezni a fűtésszámlát.

Ez az arány Magyarországon – Európában egyedülállóan – csupán kilenc százalék – közölte a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos.

Hangsúlyozta: a magyar adat nem véletlen, hanem egy nagyon tudatos, bátor, nemzeti politika következménye. A rezsicsökkentésnek köszönhetően a magyarok fizetik Európa legolcsóbb háztartási energiaszámláit, a magyarok fizetik a legkevesebbet a villanyért, a gázért és távfűtésért is. Tehát a rezsicsökkentés a háború és az „ostoba brüsszeli szankciók” következtében elszabadult energiaáraktól is meg tudta védeni a magyar családokat – mondta Németh Szilárd.

Hozzáfűzte, a rezsicsökkentés a családok számára havi szinten 181 ezer forintos megtakarítást jelent, ami „biztosítja a családok szuverenitását”, hiszen ezt a pénzt arra költhetik, amire csak akarják.

Kijelentette:

a 2010 előtti baloldali kormányzás az energiabiztonság szempontjából is hazánk szuverenitásának teljes elárulását jelentette, minden energiaszolgáltató céget átjátszottak külföldi tulajdonba, ezért aztán „a nemzetközi energialobbi héjáitól” kellett megmenteni a magyar családokat az egyetemes szolgáltatás létrehozásával.

Felidézte, hogy a külföldi tulajdonú cégek – „összejátszva Gyurcsány és Bajnai kormányával” – folyamatos áremelést kértek, s a 2002 és 2010 közötti nyolc év alatt tizenötször kaptak lehetőséget erre. Az összesített infláció ebben az időszakban 58 százalék volt – mondta Németh Szilárd, megjegyezve: „és ezek az emberek kárognak most a magyar inflációs és rezsiadatokról”.

Amióta rezsicsökkentés van, „folyamatosan támadnak Gyurcsányék, azt szajkózzák – amit egyébként Brüsszelből mondanak nekik” –, hogy be kell vezetni a piaci árakat. De akkor miért nem jelentkeznek át a piaci szolgáltatásba családilag? – vetette fel a kormánybiztos, megállapítva, „teljes mértékben hiteltelen” az ellenzék mostani politikája is, nemcsak a korábbi baloldali kormányzás.

„A hiteltelen baloldali politikától meg kell védenünk a családokat, mert ha lehetőséget kapnának rá, az egészet visszaforgatnák, és bármit megengedhetnének maguknak, Brüsszelből nem is figyelmeztetnék őket”

– vélte Németh Szilárd. Szerinte visszatérnének a 2010 előtti idők, amikor a családok 52 milliárd forint rezsiadósságot halmoztak fel.

Most egy kétkeresős átlagos család jövedelmének mindössze két és fél százaléka megy el gáz- és villanyszámlára – közölte a kormánybiztos, leszögezve: „megvédjük a magyar családokat, fenntartjuk a rezsicsökkentést”.

Kapcsolódó tartalom

Orbán Viktor: Nem lehet büntetlenül árulni a hazát

Nem lehet pénzért büntetlenül árulni a hazát, ezért meg kell alkotni Magyarország szuverenitásvédelmi szabályait – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, a párt tisztújító kongresszusán mondott beszédében szombaton, Budapesten.

Orbán Viktor azt mondta:

nem léphetnek túl azon a bizonyított, s már a baloldal által is bevallott tényen, hogy külföldi államok, szervezetek, maga Brüsszel is pénzt adott a baloldalnak a Fidesz-KDNP legyőzésére.

Úgy fogalmazott: a külföldiek „kilóra akarták megvenni” a leendő magyar kormányt, s vele az országot.

„Pénzért büntetlenül lehet árulni a hazát?” – tette fel a kérdést a miniszterelnök, hozzátéve: nyilvánvaló, hogy ez nem maradhat így.

Ezt meg kell oldanunk, elvárjuk a parlamenti képviselőinktől, hogy alkossák meg Magyarország szuverenitásvédelmi szabályait, föl, egészen az alkotmányig – jelentette ki.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke beszédet mond a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2023. november 18-án. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még