Baleset

Megrázó felvétel: kisodródott a pályáról Lábatlan és Bajót között a versenyautó, négyen meghaltak

48 perc: Nyugat-Európában már a befogadó államok alkalmazkodnak a bevándorlókhoz

| Szerző: hirado.hu
Nyugat-Európában már a befogadó államok alkalmazkodnak a bevándorlókhoz, mivel a politikai percemberek szavazóbázist látnak a migránsok tömegeiben, és nem izgatja őket, hogy országuk hosszú távon megy a levesbe – derült ki a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás című műsor csütörtök esti adásából, melyben Bayer Zsolt író, publicista, Kulifai Máté, a Hetek lapszerkesztője és Máthé Áron történész voltak Lánczi Tamás vendégei.

A házigazda felidézte, hogy Pierre Brochand, aki Jacques Chirac, majd Nicolas Sarkozy elnöksége idején a francia kémszolgálatot vezette, a minap a Le Figaro című napilapban hétpontos

bevándorlásellenes javaslatcsomagot fogalmazott meg annak érdekében, hogy Franciaország ne pusztuljon bele a migrációs áradatba.

Kapcsolódó tartalom

Bayer Zsolt pedig emlékeztetett rá, hogy a német kancellár is kitoloncolásról beszél, azt ígéri, visszaküldik Afrikába az illegális bevándorlókat, ám a kemény szavak ellenére továbbra is bevándorláspárti politikát folytat, hiszen pont most könnyítik meg a menekültkérelmek elbírálását.

„Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal, és tartok tőle, hogy Franciaországban ugyanez a helyzet”

– vélekedett Bayer Zsolt.

Máthé Áron hangsúlyozta, hogy Hollandiában és Franciaországban is tesznek erős kijelentéseket a politikai vezetők, mégsem várható érdemi változás.

Kapcsolódó tartalom

„Ha mindenki ugyanezt vallaná a francia kormányban, mint az említett kémfőnök, akkor is 20-30-40 éves, komoly munka kellene ahhoz, hogy az országon belül élő bevándorlókat – akik hajlamosak az antiszemitizmusra – úgy tudják kezelni, hogy ne legyen a vége polgárháború” – magyarázta Kulifai Máté.

„A jelenlegi nyugat-európai migrációs politika egyoldalú fegyverletétel olyan emberekkel szemben, akiknek egyetlen céljuk, hogy minél jobban kizsákmányoljanak bennünket,

ez a katasztrófa biztos receptje”

– idézte Lánczi Tamás a francia kémfőnök megállapításait.

Kapcsolódó tartalom

Bayer Zsolt a németek felelősségét firtatva, emlékeztetett, hogy a zöldek ifjúsági tagozata előállt azzal a „remek” javaslattal, hogy minden 18. életévét betöltő Németországban tartózkodó ember kapjon 60 ezer eurós alapjövedelmet.

„Ha esetleg Alinak Marokkóban eddig még nem jutott eszébe, 60 ezer euróért már holnap elindul” – jegyezte meg Bayer.

Kapcsolódó tartalom

Terítékre került a kirúgott brit belügyminiszter ügye is, akit azért menesztett az angol kormányfő, mert meg merte jegyezni a több százezres zsidóellenes demonstráció kapcsán, hogy

a rendőrségnek fel kellene lépnie az agresszív és gyűlöletkeltő tüntetőkkel szemben.

Kulifai Máté rámutatott, hogy

Nyugat-Európában már a befogadó államok alkalmazkodnak a bevándorlókhoz,

hiszen a kormányok törvényekkel biztosítják az illegálisan érkező migránsok számára a kiskapukat.

Kapcsolódó tartalom

„Olyan üzenetet küld a befogadó állam, hogy hiába követsz el törvénytelenséget, mégis itt maradhatsz, szükségünk van rád, lépjél be a munkaerőpiacra. Ha viszont alkalmazkodik a befogadó ország, tényleg azt fogja érezni a bevándorló, hogy nem kell betartania a törvényeket” – fejtette ki Kulifai.

„Ha beengeded, ő vagy a gyereke már szavazati jogot fog kapni.

A tömegdemokráciában pedig osztanak-szoroznak a politikusok”

– magyarázta Máthé Áron, aki szerint a pillanatnyi politikai érdeke motiválta a brit miniszterelnököt, ám így hosszabb távon az egész ország megy a levesbe.

„A britek 78 százaléka mondja azt, hogy az országa rettenetes állapotban van.

És érdekel ez egyébként valakit?” – ismertette egy friss felmérés eredményeit Bayer Zsolt.

Kapcsolódó tartalom

„Akkor a hajó elment, ez irreverzibilis folyamat” – jegyezte meg a házigazda, aki attól tart, hogy Európa már nem talál vissza arra az útra, amelyen több száz évig járt, hanem menthetetlenül elemészti a migráció.

Kiemelt kép forrása: hirado.hu/Horváth Péter Gyula

Ajánljuk még