Időjárás

Az ország egyes részein 24–25 fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Novák Katalin: A legkisebb segítség is számít

A köztársasági elnök lett a Jónak lenni jó! kampány fővédnöke. Novák Katalin a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára látogatott, ahol az ott zajló munkáról tájékozódott. Az államfő azt mondta: bízik benne, hogy a közmédia jó ügyet szolgáló kezdeményezése érdemi segítséget jelenthet a klinikán zajló koraszülött-ellátásban.

Magyarországon évente mintegy nyolcezer gyermek jön a világra idő előtt.

A koraszülött vagy kis súllyal született gyermekek számos egészségügyi kockázatnak vannak kitéve,

és személyre szabott kezelésekre szorulnak. A Semmelweis Alapítvány célja egy olyan központ létrehozása, ahol háromszor annyi gyermeket tudnak ellátni, mint most.

Kapcsolódó tartalom

Kapcsolódó tartalom

A Semmelweis Egyetem Fejlődéstámogató Központja a közmédia karitatív akciójának idei kezdeményezettje.

A fővédnök az idén Novák Katalin köztársasági elnök,

aki örömmel vállalta a felkérést.

Az államfő azt mondta:

bízik benne, hogy a közmédia jó ügyet szolgáló kezdeményezése érdemi segítséget jelenthet a klinikán zajló koraszülött-ellátásban is.

Kapcsolódó tartalom

„Abban bízom, hogy a Jónak lenni jó! kampány, illetve a felajánlások érdemi segítséget nyújthatnak majd az osztály munkájában. Hátha elérünk az emberek szívéhez, és látják, hogy egy jó ügyet tudnak támogatni, amikor a legkisebbekre gondolnak” – hangsúlyozta Novák Katalin.

A Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójában eddig már több mint 11,5 millió forint felajánlás érkezett.

Azok, akik segíteni szeretnék a koraszülött gyermekek fejlesztését, többféleképpen is megtehetik. A 13-600-as telefonszám hívásával és a 04-es kód megadásával vagy egy szöveges üzenettel. Mindegyik 500 forintos segítséget jelent.

Kapcsolódó tartalom

A közmédia karitatív kampánya ezúttal is különleges tárgyak eladásával segíti a szervezet munkáját. A felkínált relikviák többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet fix áron megvásárolni, néhány különleges tárgyra pedig a közmédia december 17-i egész napos műsorfolyama alatt lehet licitálni.

Kiemelt képen: Novák Katalin köztársasági elnök egy édesanyával beszélget a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján 2023. november 14-én. Jobbra Hazay Tímea szülő-csecsemő és kisgyermek konzulens, perinatális zenei konzulens. Az államfő elvállalta a közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampányának fővédnökségét.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ajánljuk még