Aktuális

Washington belvárosában több embert meglőtt egy fegyveres, a rendőrség bűnözési válságot emleget

Jónak lenni jó! – Novák Katalin az adománygyűjtő kampány fővédnöke

A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján tett látogatást kedden Novák Katalin köztársasági elnök, hogy tájékozódjon az ott zajló szakmai munkáról. A látogatást követően bejelentették: az államfő elvállalta a közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampányának fővédnökségét.

Novák Katalint Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Semmelweis Egyetem Alapítvány kuratóriumának elnöke és Siklósi Beatrix, a Jónak lenni jó! projektvezetője, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója is fogadta.

Kapcsolódó tartalom

A köztársasági elnök a helyszínen elmondta: bízik benne, hogy érdemi segítséget jelenthet a klinikán zajló koraszülött ellátásban is a közmédia jó ügyet szolgáló kezdeményezése, és megköszönte mindennek felkarolását. A Jónak lenni jó! jótékonysági akció, eljutva az emberek szívéhez, a legkisebbeket segítheti – közölte Novák Katalin, aki a koraszülöttekért vívott küzdelemre, majd a világra jött gyermekek okozta örömre hívta fel a figyelmet.

Siklósi Beatrix, a Jónak lenni jó! projektvezetője elmondta:

Novák Katalin elvállalta a Jónak lenni jó! fővédnökségét, és támogatja az idei kampányt. A közmédia idei, 12. Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójának kedvezményezettje a Semmelweis Egyetem Alapítvány, amelynek célja a Semmelweis Fejlődéstámogató Központ komplex fejlesztése.

A következő hónapban a közmédia valamennyi csatornája kiemelt témaként kezeli a fejlődéstámogatásra szoruló gyermekek és családjuk hétköznapjainak bemutatását és a segítségnyújtás lehetőségeit. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Alapítvány kuratóriumának elnöke korábban kifejtette: a kampányban befolyó adományokkal lehetőségük nyílik a fejlődéstámogató központ bővítésére.

Kapcsolódó tartalom

A Semmelweis Fejlődéstámogató Központ megújításának célja, hogy megháromszorozódjon az ellátott gyermekek száma és a jelenlegi 650-700 helyett mintegy kétezer gyermek számára tudjanak ellátást biztosítani évente. A jelenlegi 3-5 éves korhatárt kibővítve, a jövőben 8 éves korukig szeretnék nyomon követni az egyetem klinikáin kezelt koraszülötteket és a veleszületett fejlődési rendellenességgel élőket.

A Semmelweis Egyetem Alapítvány tevékenységét több módon lehet segíteni: 500 forinttal a 13600 telefonszám hívásával és a 04-es azonosító megadásával, illetve SMS-ben a 04-es szám elküldésével ugyanerre a telefonszámra.

A közmédia karitatív kampánya ezúttal is különleges tárgyak eladásával segíti a szervezet munkáját. Az ismert emberek által felkínált relikviák többségét a Jónak lenni jó! honlapján lehet fix áron megvásárolni, néhány különleges tárgyat pedig a közmédia december 17-i egész napos műsorfolyama alatt bocsátanak árverésre.

Kapcsolódó tartalom

A jótékonysági akcióba a jonaklennijo@mtva.hu e-mail címre várják a felajánlásokat, a kampány alakulásáról a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon lehet tájékozódni.
Kiemelt képen: Novák Katalin köztársasági elnök (b3), Szabó Attila klinikai rektorhelyettes (b), Siklósi Beatrix, a Jónak lenni jó! projektvezetője (b2), Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora (j2) és Ács Nándor, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója (j) a Semmelweis Egyetemen, 2023. november 14-én. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Ajánljuk még