Időjárás

Elfújja a felhőket a szél, visszatér a virágpollen-csalogató napsütés

Beborul az ég, jön az eső

Éjszaka mindenütt beborul az ég, és többfelé várható tartós eső. Szerdán reggel, délelőtt még lehetnek felhősebb körzetek, de napközben a felhőátvonulások mellett már többórás napsütés várható. A nyugati, délnyugati szél kedden élénk, olykor erős lesz, szerdán nagy területen északnyugatira fordul, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.
(Forrás: OMSZ)

Éjszaka mindenütt beborul az ég, és többfelé várható tartós eső, elsősorban a déli országrészben kiadós mennyiség is eshet. Hajnaltól északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet és a csapadékhajlam is – írta honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Forrás: OMSZ)

Szerdán reggel, délelőtt még lehetnek felhősebb körzetek, de napközben a felhőátvonulások mellett már többórás napsütés várható néhol záporokkal. A nyugati, délnyugati szél kedden élénk, olykor erős lesz, szerdán nagy területen északnyugatira fordul, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

(Forrás: OMSZ)

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 11 és 17 fok között valószínű, nyugaton, délnyugaton a magasabb értékekkel.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ajánljuk még