Aktuális

Itt nézheti vissza Ferenc pápa húsvéti üzenetét és Urbi et Orbi áldását

Újabb csapadékzóna érkezik, térképen mutatjuk, hol lesz tartós eső

| Szerző: hirado.hu
Szombaton újabb csapadékzóna érkezik délnyugat felől, melyből többfelé várható eső, zápor. Az ország keleti felén tartósan borult marad az idő, ott tartós eső várható. Az északnyugati, nyugati szelet erős, helyenként viharos lökések kísérhetik.
(Forrás: OMSZ)

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, újabb csapadékzóna érkezik délnyugat felől, melyből többfelé várható eső, zápor. Délutántól a Dunántúlon egyre nagyobb területen szűnik meg a csapadék, ezzel együtt nyugat, délnyugat felől szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet – írták az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Az ország keleti felén tartósan borult marad az idő és ott tartós eső várható. Az északnyugati, nyugati szelet délutántól északnyugaton, valamint a középső megyékben erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

(Forrás: OMSZ)

Este délnyugat felől tovább csökken a felhőzet, szűnik a csapadék és nagyrészt kiderül az ég, de az északkeleti megyékben továbbra is borult marad az idő és ott jelentős eső várható. A délnyugati tájakon köd képződhet.

(Forrás: OMSZ)

A nyugatias szél az ország északkeleti felén élénk, olykor erős lesz, délnyugaton mérsékelt vagy gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +6 fok között alakul, de a szélvédett délnyugati, nyugati tájakon -2, -4 fok is lehet.

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: EPA/Ramon van Flymen)

Ajánljuk még