Aktuális

Ötre emelkedett a ralibaleset halálos áldozatainak száma

Álhíreket közöltek a Magyar Királyi Pénzügyminisztérium épületének helyreállításáról

A Magyar Királyi Pénzügyminisztérium 120 éves műemléki épületének helyreállításáról egyes sajtóorgánumok megtévesztő és valótlan információkat közöltek – áll a Pénzügyminisztérium MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.

A közlemény szerint álhír, hogy a Pénzügyminisztérium engedély nélkül épített be egy 400 négyzetméteres területet, ezzel szemben tény, hogy a beruházás során minden a szükséges engedélyek birtokában és a vonatkozó jogszabályok betartásával történik.

Nem felel meg a valóságnak az sem, hogy egyeztetés nélkül történt a beépítés, ezzel szemben jegyzőkönyvekkel alátámasztható tény, hogy az I. kerületi önkormányzat az építési folyamat valamennyi lényeges, közterületet érintő részéről időben és folyamatosan értesült – írták.

A rekonstrukcióval a Budai Vár egyik meghatározó épülete menekült meg a pusztulástól, visszakapja méltó, eredeti állapotát, méretét és funkcióját. A helyreállítással több mint 10 ezer négyzetméteren újul meg az épület és annak környezete – áll a közleményben.

Kiemelt kép: Varga Mihály pénzügyminiszter. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ajánljuk még