Gyász

Czakó Gáborra emlékezik a közmédia

48 perc: Brüsszel szándékosan repíti az egekbe az energiaárakat?

| Szerző: hirado.hu
Az EU elhibázott szankciói, a 12. megszorítócsomag, a brüsszeliták által erőltetett zöldátmenet és egy muszlim fiatallal készült megdöbbentő interjú, valamint a németek elől elorozott kínai autógyár is téma volt a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás legújabb adásának második felében. Ezúttal Kiszelly Zoltán politológus, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója, Kötter Tamás író és Megafon-véleményvezér, valamint Pócza István, a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője vitatták meg a legfontosabb közéleti eseményeket.

Kiszelly Zoltán a műsor második felében elmondta, hogy véleménye szerint főleg a balti országok politikusai között lehetnek olyanok, akik felvetik, hogy az orosz nukleáris energiát is szankcionálnia kellene Brüsszelnek. Emlékeztetett, az Egyesült Államok rekordmennyiségű uránt vásárolt Oroszországtól, hogy abból fűtőrudakat gyártson, és azokat Európának exportálja.

Ezzel kapcsolatban Kötter Tamás megjegyezte, hogy ebből is látszik, hogy a brüsszeli politikusok az USA „kereskedelmi ügynökei”.

Kapcsolódó tartalom

Pócza István szerint a szankciók ellenére az orosz olaj jelenleg is érkezik Európába, csakúgy mint a gáz. A közelmúltban ugyanis kiderült, hogy

Európa az olcsó orosz gázt, ami vezetéken – relatíve környezettudatos módon – érkezett, lecserélte drága orosz gázra, ami tankerhajókon érkezik.

Ezért van szerencsénk, hogy a magyar emberek tavaly nem egy szivárványkoalíciót választottak, mert ezen erők politikusai elzárták volna az orosz olajat és gázt – tette hozzá Kiszelly Zoltán.

Kapcsolódó tartalom

Majd rámutatott, a korábbi szlovák, cseh, és bolgár szivárványkoalíciók úgy döntöttek, hogy megszakítják az együttműködést a Roszatommal is, és az amerikaiaktól akarnak fűtőrudakat venni.

Emlékeztetett arra is, hogy

az indiaiak orosz olajat vesznek, amiből dízelt gyártanak, és közvetítői felárral adják el az orosz olajból készült indiai dízelt Európának

– vázolta a brüsszeli szankciók kijátszását Kiszelly Zoltán.

Lánczi Tamás ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy ebben az esetben a kígyó a saját farkába harap, hiszen erre az olajra és gázra a világgazdaságnak szüksége van. Ezt mutatja az is, hogy az Egyesült Államok vezetésének nagy része azzal van elfoglalva, hogy körbe-körbejárkál a világban, és mindenkinek könyörög – Venezuelától Iránon át Szaúd-Arábiáig, hogy ezek az országok termeljenek több szénhidrogén-molekulát.

Kapcsolódó tartalom

Pócza István azonban rámutatott, hogy lehet éppen az a célja a nyugati világnak, hogy a magasabbak legyenek az energiaárak, hiszen a zöldátállás lebeg a szemük előtt. Ez az átállás azonban egy drága folyamat, és ennek adna alapot, ha tartósan magasan maradnak az energiaköltségek.

Ilyenkor mondhatják azt, hogy most ezt az átmenetet erőltetni kell, és nagyon gyorsan végig kell vinni” – fogalmazott a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője.

Azonban Lánczi Tamás rámutatott, hogy amióta ez az óriási zöldítés zajlik, Európa több szenet használ, mint az elmúlt 20-30 évben bármikor.

Kapcsolódó tartalom

Muszlim bevándorló: Parancsot kaptunk Németország megszállására

Egészen megdöbbentő felvétel látott napvilágot: a Visegrád24 lengyel hírportál egy fiatal muszlim tüntetővel készített interjút, amiben a fiatal elmondja, hogy parancsot kaptak Németország megszállására.

Majd a férfi kifejti, hogy

minden muszlimnak az a célja, hogy saría alapú iszlám jogrendet vezessenek be bárhol, ahol ők tartózkodnak.

Kötter Tamás ezzel kapcsolatban egy francia szociológus tanulmányait hozta fel, melyek szerint nagyjából a 9-10. századi állapotok jönnek majd létre a Nyugat egyes részein, enklávékra oszlik Európa, ahol posztkeresztény és muszlim territóriumok lesznek. És ez még szerencsésebb eset, hiszen akkor még van esély a rekonkvisztára – tette hozzá az író.

Kapcsolódó tartalom

A nyitottság, sokszínűség, tolerancia zászlaja alatt hajózó Európia Unió nem teremtette meg azokat a morális, erkölcsi alapokat, amelyek a bevándorlók integrációját megalapozták volna: magyarul nincs egy olyan identitás, ami büszke magára – fogalmazott a Megafon véleményvezére. Majd hozzátette, ehelyett egy öngyűlölő kultúrában élünk.

Kiszelly Zoltán rámutatott, hogy például korábban a németek csak azokat a migránsokat engedték be, akik dolgozni érkeztek az országba. A most beengedett bevándorlók azonban nem akarnak kórházakban ápolók lenni vagy például szállodában takarítani, illetve olyan munkát végezni, ami a németeknek vagy a franciáknak már derogál.

A baloldal pedig hagyja a párhuzamos társadalmak létrejöttét. „A mecsetben ugyanakkor nincsen genderideológia” – mutatott rá Kiszelly Zoltán.

Kapcsolódó tartalom

Eloroztuk a németek elől a legnagyobb Európában létrejövő kínai autóipari beruházást?

A német sajtón keresztül szivárgott ki az a hír, amely szerint a legnagyobb kínai elektromos autógyártó cég, a BYD Magyarországon fogja felépíteni a gyárát.

Kapcsolódó tartalom

Kiszelly Zoltán ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy ez a kínai autógyár már a Teslát is megelőzte az eladásokat tekintve. Ráadásul nagyobb felületet béreltek a nyugat-európai autókiállításon a kínaiak, mint az európai autógyártók. Az pedig, hogy most ez a vállalat Magyarországra hozza a gyártósorát, a keleti nyitás egyik eredménye.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még