Aktuális

Orbán Viktor az Egyesült Államokba látogat, Donald Trump is fogadja

Újabb különleges felajánlás érkezett a Jónak lenni jó! kampányához

Sorra érkeznek a felajánlások a Jónak lenni jó! gyűjtéshez. A jótékonysági akcióhoz Ivánka Mária nemzetközi sakknagymester is csatlakozott. A közmédia idén a Semmelweis Fejlődéstámogató Központnak gyűjt. A 13-600-as adományvonalon már több mint 7 millió forint gyűlt össze.

Ivánka Mária nemzetközi sakknagymester számtalan díjat nyert sportkarrierje alatt, – 4 olimpiai ezüst, 2 olimpiai bronz és 9 magyar bajnoki aranyérem és ez csak pár a tömérdek mennyiségű eredmény közül – amelyeket sokszor jótékonysági célokra ajánlott fel.

Idén már negyedik alakalommal támogatja a Jónak Lenni Jó! adománygyűjtő akcióját is. Ezúttal egy különleges kézi festésű tálat ajánlott fel a közmédia kampányához, amit 1974-ben egy holland sakkverseny első díjaként nyert.

„Minden évben azt látom, hogy nagyon közérdekű, hasznos célokat szolgál ez a jótékonysági akció és nagy boldogságomra szolgál, hogy hozzájárulhatok a sok évvel ezelőtt megnyert díjaim és érmeim közreadásával. Eddig mindig nagyon nagy volt az érdeklődés és remélem, hogy ez idén is így lesz”

– mondta a nemzetközi sakknagymester,

Magyarországon az újszülöttek csaknem 8 százaléka jön koraszülöttként a világra. A Semmelweis Egyetem Fejlődéstámogató Központ munkássága kiemelkedően fontos, mivel az intézményben több száz koraszülött és fejlődési rendellenességgel élő gyermeket látnak el évente. Az adománygyűjtésben összegyűlt pénzt a közmédia idén nekik ajánlja fel.

Kapcsolódó tartalom

„Azt gondolom, hogy az adventi időszakban, amikor a karácsonyi ünnepekre várunk, annál szebb üzenetet mi nem tudunk küldeni a hallgatók és nézők felé, hogy csatlakozzanak, ahhoz, hogy a megszületett kisbabákból egészséges felnőttek legyenek” – mondta Siklósi Beatrix, a Jónak Lenni Jó! projektvezetője.

Csaknem 820 telefonhívás és több mint 460 ezer forint pénzadomány érkezett az elmúlt egy nap alatt az akcióhoz, a felajánlások összege így már átlépte a 7 millió forintot is.

Azok, akik segíteni szeretnék koraszülött gyermekek fejlesztését, a 13-600-as telefonszám 04-es mellékének hívásával tehetik meg. Minden hívás vagy sms 500 forintos támogatást jelent.

A tárgyi felajánlásokat továbbra is a jonaklennijo@mtva.hu e-mail címre várják.

A kampány részleteiről pedig ide kattintva lehet tájékozódni.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még