Aktuális

Zárlatos töltő okozhatott tüzet az Óbudai Egyetem kollégiumában

Sorozatgyilkosok, mesterlövészek, terroristák gyülekeznek a déli határnál

| Szerző: hirado.hu
A migráció kiemelt terrorveszéllyel jár, ezt a héten nyilvánosságra hozott titkosszolgálati jelentés mindenki számára világossá teszi – erről beszélt a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. Kocsis Máté kiemelte: rideg valóság, hogy déli határunknál jelen vannak a világszerte ismert terrorszervezetek képviselői, akik az embercsempészetből származó bevételeket merényletek, terrorcselekmények finanszírozására fordíthatják. Hozzátette: kötelességünk szembe menni minden olyan brüsszeli akarattal, ami a terrorizmus kockázatát növeli.

Késsel, fegyverrel támadják a migránsok a magyar határt. Csoportosan, erőszakkal próbálnak átjutni a kerítésen. Nem riadnak vissza semmitől.

Köveket, karókat dobálnak, nyíltan fenyegetik a határt védő rendőröket. És lövöldöznek: már éles lőszert is használtak.

Kapcsolódó tartalom

„Fegyverrel jönnek le a határzárhoz, ennek a lényege a határzár között lévő járőröknek a megfélemlítése”– magyarázta Buder Andor, kiemelt főhatárrendész.

Özönlenek az illegális bevándorlók. Köztük terroristák és speciálisan kiképzett katonák is vannak.

Több olyan videó készült a magyar határnál, amelyen a 313-as szám látható. Ez közismerten a tálibok szélsőséges katonai szervezetének kódja. Már korábban is sejthető volt, hogy ők irányíthatják az embercsempészeket a balkáni útvonalon.

Kapcsolódó tartalom

Tavaly decemberben tálib harcost fogtak el a szerb kommandósok a szabadkai erdőben. Egyikük mesterlövész volt az afgán hadseregben, a gyanú szerint

sorozatgyilkosságokat követett el, a másik terrorista pedig a tálibok tábornoka volt.

Az Iszlám Állam, az Al-Kaida és a Hamász terrorszervezetek is jelen vannak a szerb-magyar határon – ez derült ki abból a titkosszolgálati jelentésből, amelynek egy részét a héten hozták nyilvánosságra.

Kapcsolódó tartalom

A dokumentumokban egyebek mellett az is szerepel, hogy az izraeli-palesztin feszültség miatt

egyre nagyobb a terrorfenyegetettség Európában.

A vilgászerte ismert terrorszervezetek irányítják az embercsempész hálózatokat – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Kocsis Máté hangsúlyozta: Magyarország a békében és a biztonságban érdekelt, ezért a kormány minden olyan brüsszeli akarattal szembemegy, ami a terrorizmus kockázatát növeli. A politikus emlékeztetett: a kötelező szétosztást erőltetve az Európai Unió migránsgettókat hozna létre Magyarországon.

Kapcsolódó tartalom

„A helyzet súlyos. Ezt a migrációs gyakorlatot, amit a brüsszeli vezetés folytat, sürgősen fel kell számolni és minden eszközzel fel kell lépni a terrorizmus ellen, mert ma már

a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár

a lövöldözések is a terroristák által leuralt embercsempész bandák közötti fegyveres konfliktusok és ez itt zajlik Magyarország határain” – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Órákon át lőtték egymást a migránsok és az embercsempész bandák egy hete a magyar határkerítésnél, Horgoson. A tűzharcban hivatalosan három illegális bevándorló halt meg, de állítólag hat halottja is lehet az összecsapásnak.

Kapcsolódó tartalom

Azóta gépkarabéllyal és golyóálló mellénnyel felszerelt katonai egységek lepték el a környéket. A razziákban fegyvereket, lőszereket és hamis útleveleket foglaltak le. Elemzők szerint

a terrorveszély évek óta fennáll, az Európai Unió mégsem tesz ellene semmit.

„A tömeges érkezés miatt a szélsőséges ideológiák transzportja is megjelenik, sajnos ennek egyik látható jele volt a brüsszeli terrortámadás, vagy a korábbi franciaországi is. Sajnos ezek összekapcsolódnak, összefonódnak és a terrorveszélyt növelik” – magyarázta Tóth Klaudia, a Migrációkutató Intézet vezető kutatója.

Hamarosan

újabb nemzeti konzultációt indul, amelynek egyik témája az illegális bevándorlás és az azzal összefüggő terrorfenyegetettség lesz.

A kormány hangsúlyozza: ismét megnőtt a jelentősége annak, hogy a magyar emberek elmondják a véleményüket arról, kit engednek be Magyarországra és kivel akarnak együtt élni.

Kiemelt kép forrása: A szerb rendőrség által lezárt egykori Bácska birtok és a környéke Horgos közelében, ahol migránsok lövöldöztek 2023. október 27-én. Fotó: MTI/Molnár Edvárd

Ajánljuk még