Fontos

Olaf Scholz: Új koalíciót hoznak létre Ukrajna szövetségesei, hogy fegyverekkel tudják ellátni Kijevet

Ön eltörölné az óraátállítást? Szavazzon!

| Szerző: hirado.hu
Ketyeg az óra, a hónap utolsó vasárnapján kezdődik a téli időszámítás. Vasárnap hajnali 3-kor hajnali 2 órára tekerhetjük vissza az analóg órák mutatóját, a digitálisak automatikusan átállnak. Korábban többször felmerült, hogy el kellene törölni az óraátállítást, de ezidáig ez nem történt meg. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ehhez közös európai döntés kellene, ha ez megszületne, hazánk támogatná az eltörlést. Kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére. Ön eltörölné az óraátállítást? Szavazzon!

Kapcsolódó tartalom

Minden lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai is

Magyarországon jelenleg a közép-európai nyári időt (CEST) használjuk, október 29-én éjjel térünk át a közép-európai időzónára (CET).

Amennyiben az óraátállítás eltörlésekor a CET időzónát választanánk, úgy a gyakorlatban a télen megszokott napfelkelték és napnyugták megmaradnak, nyáron viszont lenne olyan nap, amikor már hajnali négy előtt kivilágosodna.

Kapcsolódó tartalom

CEST esetén a nyáron megszokott napok mellett egy-egy téli reggel lenne sötét, amikor csak reggel fél kilenckor bújna elő a nap.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még