Aktuális

Lezuhant egy kisrepülőgép, többen meghaltak

Bőséges eső érkezik több hullámban

Kitart az enyhe idő, de több hullámban összességében jelentős mennyiségű eső érkezik a hét végéig – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján kedden közzétett videóból.

Az előrejelzés szerint két hidegfront hozza a csapadékot: az egyik kedd éjszaka vonul át a Kárpát-medence felett, a másik pedig pénteken érkezik, ekkor az ország nagy részén hullhat kiadós, bőséges eső.

(Forrás: OMSZ)

Kedd éjszaka sokfelé várható eső, zápor, az ország déli részén zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket erős, viharos széllökések kísérhetnek, de a zivataroktól függetlenül is nagyobb területen lehetnek erősebb széllökések.

Hajnalban 11 és 16 Celsius-fok közötti hőmérséklet várható.

(Forrás: OMSZ)

Szerdán hajnalban délnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet és a csapadék is megszűnik, a front felhőzete és az összefüggő csapadékzóna északkelet-kelet felé elhagyja az országot. Közepesen, időszakosan erősen felhős lesz az ég, és további záporok előfordulhatnak. A csúcshőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

(Forrás: OMSZ)

Csütörtökön és szombaton csak szórványosan fordulhat elő kisebb eső, zápor.

(Forrás: OMSZ)

Pénteken viszont kiadósabb, áztató esőre van esély, az ország nagyobb részén 10-20 milliméternyinél több csapadék is lehullhat.

(Forrás: OMSZ)

Utána pár napra csendesebbre fordul az időjárás, ezzel együtt nő a köd valószínűsége.

(Forrás: OMSZ)

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Ajánljuk még