Fontos

Hajtóvadászat indult a józsefvárosi gyilkos után

Vitályos Eszter: A magyarok mindig Istent, a hazát és a családjukat fogják választani

Legyen bármilyen nehéz is, a magyarok mindig Istent, a hazát és a családjukat fogják választani, ez 1956 üzenete a mai magyaroknak – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője Visegrádon hétfőn.

Vitályos Eszter ünnepi beszédében kiemelte, hogy az örökül kapott szabadság és a megannyi véráldozat útján megőrzött becsület akkor ér valamit, ha az utódok sem a könnyebb utat választják. Ha elhiszik, hogy képesek szabadon, önállóan és erősen tekinteni a jövőbe, mert ahogyan 1956 hősei a következő generációk jövőjéért, „úgy mi a saját gyermekeinkért és unokáink jövőjéért vagyunk felelősek” – mondta.

Ehhez pedig mindenkire szükség van – hangsúlyozta, hozzátéve: „legyünk mi a fény, amely ha kell, a Műegyetemtől a Kossuth térig, Visegrádtól Szentendréig, Magyarországtól Európa szívéig világít, akkor leszünk méltók a hősök áldozatára”.

Ha nem ezt teszik a ma nemzedékei, az 56-os hősök emlékét sértik, és a pesti utcák fagyosak és üresek maradnak örökre – fogalmazott.

Ma azokra a magyar hősökre emlékezik az ország, akik nem féltek az igazságért kiállni, akik életüket áldozták a hazáért – mondta Eőry Dénes, a város független polgármester, aki úgy folytatta, hogy áldozatuk nem volt hiábavaló, hiszen nekik is köszönhetjük, hogy ma demokratikus keretek között élhetünk.

Kapcsolódó tartalom

Minden megemlékezés tovább erősíti a szabadságba vetett hitet – hangoztatta –, és erre az erőre nagy szükség van, hiszen újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézni, és ebben a helyzetben kizárólag egy erős nemzeti kormány és Magyarország polgárainak példaértékű összefogása jelenthet védőbástyát.

A forradalom és szabadságharc hőseinek kiállása és hite a jelen és a jövő nemzedék számára egyaránt példa – hívta fel a figyelmet.

Ajánljuk még