Aktuális

Fegyveres férfi ejtette túszul egy busz utasait Rio de Janeiróban

Száznál is több gyorshajtót kapcsoltak le egyetlen éjszaka alatt a fővárosi rendőrök

| Szerző: hirado.hu
A budapesti rendőrök néhány óra alatt 118 gyorshajtóval és négy ittas sofőrrel szemben indítottak eljárást múlt szombatról vasárnapra virradóra. A BRFK a közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket – írják a Police.hu honlapon.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága október 14-én, szombat éjszaka összehangolt akciót szervezett az illegális gyorsulási versenyek megelőzésére.

A rendőrök az ellenőrzés során 118 gyorshajtóról készítettek felvételt, amelyből 82-t az Árpád hídon rögzítettek.

Kiemelkedő volt az az eset, amikor egy sofőr a megengedett 70 helyett 142 kilométer/órás sebességgel közlekedett Pest irányába a Margit-szigeti lehajtónál.

Az ellenőrzések alkalmával két sofőrt előállítottak; egyiknél pozitív eredményt mutatott az alkoholteszt, egy másik pedig megtagadta az igazoltatást.

Kapcsolódó tartalom

Az egyenruhások hat esetben szabtak ki helyszíni bírságot, többek között záróvonal átlépése, gyalogos-szabálysértés, sárga jelzésen való áthaladás, lejárt műszaki érvényesség, valamint az elsőbbségi szabály megszegése miatt.

Öt sofőrrel szemben szabálysértési feljelentést tettek csendháborítás, szabálytalan parkolás, biztosítás hiánya, valamint közbiztonságra különösen veszélyes eszköz tartása miatt.

A biztonsági öv használatának elmulasztása, valamint tilos jelzésen való áthaladás miatt egy-egy esetben szabtak ki közigazgatási bírságot.

Ugyanezen az éjszakán a XV. kerületi rendőrök hat óra alatt öt embert állítottak elő: négyet ittas, egyet pedig eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés miatt.

Kapcsolódó tartalom

A közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a BRFK a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket, hogy mindenki hazaérjen – közölték a rendőrség honlapján.

A kiemelt kép illusztráció, forrás: Hirado.hu grafika

Ajánljuk még