Aktuális

Kukucs! Azt hitte, így majd nem veszik észre a ráckevei zsaruk

Rengeteg lezárás és menetrendváltozás lesz a hétvégén, mutatjuk a részleteket

| Szerző: hirado.hu
Futóverseny miatt péntektől ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani a főváros több kerületében. A Puskás Arénában rendezendő Magyarország–Szerbia labdarúgó-mérkőzés miatt szombaton több utcát is lezárnak. A hétvégén a 3-as villamos helyett pótlóbusz jár egy szakaszon, a 28-as és a 28A villamos rövidített útvonalon közlekedik, valamint a 4-es és a 6-os villamosok karbantartás miatt a hétvégén szintén rövidítve, a 17-es villamos pedig csak a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között közlekedik. Összegyűjtöttük a menetrendváltozásokra, korlátozásokra és lezárásokra vonatkozó legfontosabb információkat.

Útlezárások a magyar–szerb Eb-selejtező miatt

Ideiglenes forgalomkorlátozás lesz pénteken és szombaton Budapest VII., VIII. és XIV. kerületében a Puskás Arénában rendezendő Magyarország–Szerbia labdarúgó-mérkőzés miatt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a Police.hu-n.

Szombaton 17 és 24 óra között szakaszosan és időszakosan lezárják a VII., VIII. és XIV. kerület következő szakaszait:

 • a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között,
 • az Ifjúság útját a Kerepesi út és a Stefánia út között,
 • a Stefánia utat,
 • az Egressy utat a Stefánia út és a Hungária körút között,
 • a Szabó József utcát,
 • a Cházár András utcát a Thököly út és az Istvánmezei út között,
 • az Istvánmezei utat,
 • a Jobbágy utcát,
 • valamint a Verseny utcát.

Kapcsolódó tartalom

Forgalomkorlátozás futóverseny miatt

Futóverseny miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz október 13. és október 15. között a főváros több kerületében – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a Police.hu oldalon.

A korlátozásra és időszakos lezárásokra az I., a II., a III., az V., a IX., a XI. és a XIII. kerületben kell készülni péntektől vasárnapig.

Kapcsolódó tartalom

Pótlóbusz jár a 3-as villamos helyett

Pótlóbusz közlekedik

 • a 3-as villamos helyett október 14-én és 15-én, szombaton és vasárnap a Mexikói úti végállomás és a Nagy Lajos király útja – Czobor utca között, míg a 69-es villamos ezen a hétvégén nem közlekedik.

Ez idő alatt

 • a 3-as villamos a Gubacsi út– Határ út és a Nagy Lajos király útja – Czobor utca között a megszokott útvonalán jár, onnan a 69-es villamos Újpalota, Erdőkerülő utca végállomásáig közlekedik.
 • A 69-es villamos helyett a Nagy Lajos király útja – Czobor utca és Újpalota, Erdőkerülő utca között a meghosszabbított útvonalon közlekedő 3-as villamossal lehet utazni, míg a Mexikói út és a Nagy Lajos király útja – Czobor utca között 3-69-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik.

A korlátozásra az Erzsébet királyné útján szükséges karbantartás miatt kerül sor.

A BKK a belváros felé alternatív közlekedési lehetőségként az 5-ös, a 7-es, a 7E, a 8E és a 133E autóbuszt ajánlja az utazók számára.

Rövidített útvonalon járnak a 28-as és a 28A villamosok

Október 14-én és 15-én a 28-as és a 28A villamos rövidített útvonalon közlekedik

 • az Izraelita temető, illetve az Új köztemető (Kozma utca) és a Kőbányai út 21. között karbantartás miatt.

A 28-as és a 28A villamosok helyett

 • 28-as jelzéssel pótlóbusz jár majd a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és a Kőbányai út – Könyves Kálmán körút között.

Alternatív útvonalként a BKK a Népszínház utcában és az Élessaroktól a 37A villamost, a Kőrösi Csoma Sándor út térségéből a belvárosba utazóknak a 9-es autóbuszt, vagy az Örs vezér teréig utazva az M2-es metrót, illetve a Maglódi úttól a 95-ös és a 195-ös autóbuszt és az M2-es metrót ajánlja.

Kapcsolódó tartalom

Változik a 4-es, 6-os villamos menetrendje is

Karbantartás miatt a hétvégén a 4-es és a 6-os villamosok rövidített útvonalon, csak

 • a dél-budai végállomások és a Jászai Mari tér között járnak,

a 17-es villamos pedig csak

 • a Savoya Park és a Széll Kálmán tér között közlekedik.

A Széll Kálmán tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os villamospótló autóbusszal lehet majd utazni.

Hétfőre virradó éjjel a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár.

A 4-es és a 6-os, valamint a 17-es villamos vonalán a Margit körúton a Török utcánál karbantartást végeznek a hétvégén, ezért a villamosok helyett ott is pótlóbusz közlekedik majd.

A pótlóbuszok a közúton közlekednek és a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken állnak meg. A járatok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél. A Széll Kálmán tér környékéről és a H5-ös HÉV-en utazók a belvárost a 2-es metróval érhetik el, Óbuda irányából pedig alternatív eljutási lehetőséget biztosít a 19-es és a 41-es villamos a 2-es metróra való átszállással.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még