Fontos

Hajtóvadászat indult a józsefvárosi gyilkos után

Magyarországon nem lesz terrorpárti tüntetés

| Szerző: hirado.hu
A Budapesti Rendőr-főkapitányság megtiltotta a főváros területén péntekre és szombatra bejelentett terrorpárti gyűlés megtartását. A tiltás ellenére az esetleges részvétel szankciót von maga után. Cikkünk frissült.

A gyűlés szervezését egy magánszemély jelentette be a főváros II. kerületében.

Az esemény illeszkedik a Hamász felhívásához, amely e napra a „harag kimutatására” szólítja fel híveit az egész világon.

Kapcsolódó tartalom

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a gyülekezési jogról szóló 2018. évi törvény alapján megtiltotta a gyűlés megtartását, mert az

közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot és a közrendet.

A BRFK felhívja a figyelmet, hogy a betiltott gyűlésen való részvétel szankciót von maga után.

Frissítés:

Szombatra is gyűlést jelentettek be Budapesten, de Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni – közölte péntek délelőtt a BRFK.

„Egy magánszemély jelentette be, hogy az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán 2023. október 14-én Budapest V. kerületében gyűlést kíván tartani, amely köthető a Hamász felhívásához” – olvasható a police.hu-n.

A rendőrség a – péntekihez hasonlóan – megtiltotta a szombati gyűlés megtartását, mivel az szintén közvetlenül veszélyeztetné a közbiztonságot és a közrendet. Arra is felhívták a figyelmet, hogy ezen a betiltott gyűlésen való részvétel is szankciót von maga után.

Orbán Viktor miniszterelnök korábban hivatalos Facebook-oldalán közölte:

Magyarországon nem lesz terrorpárti tüntetés és a kormány megvédi a magyar embereket.

Kiemelt kép: az athéni parlament előtt rendezett palesztinpárti szimpátiatüntetés résztvevői 2023. október 12-én. (Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA/Jánisz Koleszidisz)

Ajánljuk még