Időjárás

Óriási fordulatot vesz az időjárás – kiderül, mit hoz a zsákban Sándor, József, Benedek

48 perc: A nyugat-európai politikusok nem mernek felszólalni a palesztin terrorszervezetek akciói ellen

| Szerző: hirado.hu
Az, hogy csecsemők lefejezése után kimennek a Hamászt ünneplő tömegek európai városok utcáira, jelzi, hogy az integrációs politika megbukott. A migrációs helyzet miatt a nyugat-európai politikusok nem mernek felszólalni a palesztin terrorszervezetek akciói ellen, nem mernek semmit sem tenni, mert szavazatokat veszítenének, ráadásul a feldühödött migrációs hátterű emberek lángba boríthatnák Nyugat-Európa utcáit – derült ki a 48 perc- Házigazda Lánczi Tamás csütörtök esti adásból, melyben Horváth József, az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője, Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő és ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég jogi tanácsadója voltak Lánczi Tamás vendégei.

Lánczi Tamás kifejtette, hogy a migrációs helyzet miatt a nyugat-európai politikusok nem mernek felszólalni a palesztin terrorszervezetek akciói ellen, nem mernek semmit sem tenni a palesztin érdekek ellen, mert ezzel szavazatokat veszítenének és

fennáll a veszélye annak is, hogy a feldühödött migrációs hátterű emberek lángba borítják Nyugat-Európa utcáit,

ahogy ez Párizsban is történt.

Kapcsolódó tartalom

Schiffer András a tüntetések kapcsán kiemelte, hogy a szólás és a gyülekezés szabadsága mindenkit megillet egy demokratikus országban, ám ha a demonstráció átlépi a jogszerűség kereteit, a rendvédelmi szerveknek kutya kötelességük a leghatározottabban fellépni.

„A véleménynyilvánításnak és a szólásszabadságnak, van, amikor az emberi méltóság gátat szab”

– érvelt ifj. Lomnici Zoltán.

Kapcsolódó tartalom

Lánczi Tamás rámutatott, hogy a szabad véleménynyilvánítás nem mindenkinek adatik meg Nyugat-Európában. Példaként említette, hogy, ha egy német kisnyugdíjas kiírja a Facebookon, hogy elege van a bevándorlókból, kimehet hozzá a rendőrség és bevihetik beszélgetni.

„Ma a liberális jogállamnak, a liberális demokráciának a legfontosabb cölöpeit pontosan azok döntik le nyugaton, akik egyébként magukat a liberalizmus felkent papjainak tekintik”

– reagált Schiffer András.

„Kettős mércéről van szó” – tette hozzá Horváth József.

Kapcsolódó tartalom

„Az, hogy csecsemők lefejezése után kimennek a Hamászt ünneplő tömegek európai városok utcáira, azt a felkiáltó jelet festi fel Európa egére, hogy

ezekben az országokban az integrációs politika kudarcot vallott”

– magyarázta Schiffer András.

Horváth József rámutatott, hogy nem azonosítják be a tüntetőket, nem is igazoltatják őket, így megeshet, hogy 1-2 hét múlva valaki közölük terrorakciót hajt majd végre vagy terrorszervezeteket szponzorál.

Kapcsolódó tartalom

„Biztonsági szempontból nagyon súlyos mulasztás” – szögezte le Horváth József, aki szerint a lemészárolt izraeliek halálát ünneplő tüntetők abban a tudatban mentek haza, hogy ezt megtehetik, mert

az állam gyenge velük szemben.

Lánczi Tamás felidézte a Hamász egyik vezetőjének üzenetét, miszerint az Izrael elleni támadáshoz hasonló akciókra lehet számítani majd a világ több pontján.

Kapcsolódó tartalom

„Azt nem értem, hogy Európa vezetői, akik gőzerővel szorgalmazzák ezt a migrációs paktumot, ami nem gátat vetne a migrációnak, hanem szélesre tárná a kapukat, miben bíznak? – vetette fel a kérdést Lánczi Tamás.

„Miben bíznak azok az uniós tisztviselők, azok a nyugat-európai politikusok, akik úgy gondolják, hogy azokkal a milliós tömegekkel, amelyek ezekből a veszélyzónákból áramlanak be Európába, majd ők elbírnak?”

– forszírozta tovább a kérdést a házigazda.

Kapcsolódó tartalom

Horváth József rávilágított, hogy

az EU úgy ad pénzt akár Ukrajnának, akár most a Gázai övezetben a palesztinoknak, hogy nem ellenőrzi, mire költik.

Kiemelte, hogy Németországban a rendőr akadémiára is bekerülnek a szervezett bűnözés és az iszlám radikálisok által bejuttatott személyek.

Kapcsolódó tartalom

„Miért kell olyan népességet beengedni, amelyik nem integrálódik?

Sőt, egy ilyen bestiális cselekmény után kimegy az utcára ,,süteményt osztogat és örvendezik?” – kérdezte Lánczi Tamás, aki arra is figyelmeztetett, hogy az európai no-go zónák pont olyan veszélyesek, mint a  Gázai övezet.

„Van egy Frontex, amit uniós közpénzből, sok-sok tízmillió euróból tartanak fenn és nem képes ellátni a feladatát”

– hangsúlyozta Lomnici Zoltán.

Kapcsolódó tartalom

„Van egy Eurojust és Europool, ezek elvileg valahol az igazságszolgáltatás, a rendfenntartás szövetségi szintű biztosítását kellene, hogy garantálják, ezt nem teszik meg, erre képtelenek”– mutatott rá ifj. Lomnici Zoltán.

Kiemelt kép forrása: hirado.hu /Horváth Péter Gyula

Ajánljuk még