Aktuális

Egy autóbusz, egy tartálykocsi és egy motorkerékpár ütközött össze, több mint húszan meghaltak

Novák Katalin köztársasági elnök Fejér vármegye vezető politikusaival egyeztetett

Novák Katalin köztársasági elnök Fejér vármegye vezetőivel, képviselőivel egyeztetett csütörtökön, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban, a vármegyében tett kétnapos látogatásának első napján.

A nemzeti zászló felvonása után folytatott egyeztetés kezdetén Novák Katalin köztársasági elnök kiemelte, hogy „a kihelyezett Sándor-palota” ötletét a német elnöktől vette, aki rendszeresen „kihelyezi saját hivatalát” a fővároson kívülre, ezt a mintát követve: Budapestről egy-egy vármegyét meglátogatva végzi a köztársasági elnök államfői teendőit. Fejér vármegye a hatodik a vármegye-látogatások sorában – fűzte hozzá Novák Katalin.

A vármegye-látogatások célja, hogy személyesen ismerje meg az adott régió előtt álló kihívásokat, az emberek gondjait és büszkeségeit

– mondta Novák Katalin.

A továbbiakban zárt körben tartott megbeszélésről Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés fideszes elnöke azt mondta, a jövőben megoldandó kérdésekről és problémákról, valamint a vármegye számára kiemelten fontos fejlesztésekről tájékoztatták az elnököt. Ezekben a témákban kérték közbenjárását – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy elsősorban infrastrukturális fejlesztésekről volt szó, a 13-as, 81-es, 63-as utak négysávosításáról, az M8-as út- és a Vereb-Vál-Gyúró-Etyek útfejlesztésekről, a V4 Ifjúsági központ építéséről Sukorón, illetve a bicskei intermodális csomópont fejlesztéséről.

Megjegyezte, hogy

egyeztettek a Velencei-tó jövőjéről, vízpótlásáról is, hozzátéve, a tó az egyik legfontosabb természeti érték a vármegyében. Áttekintették a Dunaferr helyzetét is.

Az államfő Fehérvárcsurgót követően Mórra utazott, ahol Krausz Ferenc, Nobel-díjas fizikus iskolájában, a Radnóti Miklós Általános Iskolában találkozott diákokkal. Sukorón a református templomban koszorút helyezett a győztes pákozdi csata emlékére.

Kiemelt képünk: Novák Katalin köztársasági elnök (b4) Fejér vármegye vezető politikusaival találkozik a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban 2023. október 12-én. Az államfő mellett Király András, a Sándor-palota tervezésért és elemzésért felelős igazgatója (b3) és Victor Katalin elnöki tanácsadó (b2), valamint Kun Szabó István vezérőrnagy, az államfő főhadsegédje (b5) és Farkas Vajk, a Sándor-palota kommunikációs igazgatója (b6). (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ajánljuk még