Aktuális

Fegyveres férfi ejtette túszul egy busz utasait Rio de Janeiróban

Rádőlt a kőkerítés, meghalt a 9 éves kisfiú: „Mindenki megdöbbent”

Kerítés dőlt egy kisfiúra és édesanyjára reggel Pesterzsébeten. A kilencéves gyerek a helyszínen meghalt, anyját kórházban ápolják. Egyelőre annyit tudni, hogy az iskola udvarán egy teherautó kidöntötte a kerítést, ami rádőlt a gyerekre és édesanyjára. A baleset pontos körülményeit még vizsgálják. Az M1 tudósítója úgy tudja, a jármű vezetője ellen büntetőeljárást indított a rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt.

Órákig helyszíneltek a rendőrök annál a XX. kerületi iskolánál, amelynél kedden reggel fél nyolc után néhány perccel tragédia történt.

Egy teherautó próbált kiállni az udvarról, amikor elsodorta a kapu bal oldalát. A kapu magával rántotta a kerítésnek a túlsó végén lévő darabját, amely az éppen ott tartózkodó gyalogosokra, egy 9 éves kisfiúra és anyjára zuhant.

A gyermek olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Az édesanya megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

„Mindenki megdöbbent, főleg akik láttuk akár kintről, akár bentről. Információt még hivatalosan nem adott ki az iskola, mi sem tudunk semmit. Sajnos ez egy ilyen szerencsétlenül alakult dolog, láttuk a vezetőt is, őt is nagyon sajnálom, nyilván igyekezett körültekintő lenni, és gondolom, hogy nem a legszerencsésebb időpont volt, hogy ilyenkor szállították el ezt a konténert” – mondta a helyszínen egy nő.

Rendőrök egy pesterzsébeti iskolánál, ahol egy teherautó kőkerítésnek ütközött, ami rádőlt egy 9 éves gyermekre és édesanyjára 2023. október 10-én. A fiú a helyszínen életét vesztette, édesanyja lábsérülést szenvedett, őt a traumatológiai centrumba vitték (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Az iskolában egyelőre nincs tanítás, a szülők egész délelőtt folyamatosan érkeztek, hogy hazavigyék a gyerekeket. A baleset pontos körülményeit még vizsgálják.

Az M1 helyszíni tudósítója megtudta, hogy a rendőrség eljárást indított a tehergépkocsi vezetője ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt.

Az is kiderült, hogy a rendőrök a helyszínelést követően azonnal lefolytatták a helyszíni bizonyítási eljárást is.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Rendőrök egy pesterzsébeti iskolánál, ahol egy teherautó kőkerítésnek ütközött, ami rádőlt egy 9 éves gyermekre és édesanyjára (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Ajánljuk még